10:59:00 16.07.2025
Stiri

Tot ce trebuie să ştii despre solar

Sanatatea & Frumusetea 24.05.2013 14:01 Vizualizări9178
Tot ce trebuie să ştii despre solar
Chiar dacă medicii şi-au spus cuvântul în ceea ce priveşte bronzul artificial, uite că frumuseţea învinge. Înainte de a-ţi procura un abonament la solar, cunoaşte beneficiile, dar şi riscurile „cabinei-minune”.

Abonamentele la solar sunt căutate atât de femei, cât şi de bărbaţi.

Indiferent de e vară sau iarnă, culoarea maronie a tenului este dorită mereu. Şi pentru că solarul ne oferă împlinirea acestei dorinţe, mulţi aleg să urmeze câteva şedinţe la solar. După cum ştim, bronzul nu este altceva decât o secreţie de melanină, hormonul răspunzător de pielea închisă, ca răspuns la agresiunea asupra tegumentului razelor UV.

Solarul îţi dă posibilitatea unui bronz uniform, într-un mediu în care substanţele nocive sunt ţinute sub control, timpul de expunere este atent monitorizat, pentru a evita leziuni ale pielii, iar prin faptul că durata şedinţelor creşte treptat (se începe cu 2-4-6 minute şi se ajunge la 8-10), se elimină riscul cojirii pielii.

Beneficiile solarului


Se presupune că expunerea controlată la raze UV este mai sigură, chiar decât bronzul natural, pentru că la expunerea controlată razele UV sunt filtrate. Labronzul natural nimeni nu poate garanta că razele soarelui sunt filtrate (din cauza subţierii stratului de ozon). Bronzarea artificială favorizează producerea de vitamina D, indispensabilă pentru absorbirea calciului în oase. Creşte grosimea stratului cornos al pielii, făcându-l mult mai durabil. Solarul are efecte benefice asupra unor boli de piele cum ar fi psoriazisul, dermatita atopică, dermatita seboreică şi acneea. Iar cel mai important este că induce un sentiment de bunăstare, pentru că promovează activarea sistemului neuroendocrin şi secreţia de hormoni care au un efect pozitiv asupra dispoziţiei.

Ce spun medicii

Tema bronzului artificial este un subiect cu păreri pro şi contra. Efectele solarului asupra sănătăţii depind de aparat, de tipul de raze ultraviolete, de timpul de expunere, de numărul şedinţelor, dar şi de starea pielii persoanei care se expune, de prezenţa sau lipsa aluniţelor. Specialiştii au constatat că cele mai sensibile sunt persoanele cu pielea albă, puţin pigmentată şi cu foarte multe aluniţe. Expunerea la solar predispune la apariţia altor aluniţe, precum şi la modificări ale ADN-ului celular, care duce la formarea unor atipii celurare ce favorizează cancerul de piele. E bine să conştientizezi că, înainte de toate, este vorba de sănătatea ta. O piele frumoasă arată bine, fie ea albă sau bronzată, atunci când organismul este sănătos. Iar dacă alegi să-ţi procuri un abonament la solar, medicii te sfătuiesc să respecţi şi unele reguli.

Ce trebuie să ştii înainte de a intra în solar


Înainte de a merge la solar este recomandat să faci duş, pentru a îndepartă orice produs cosmetic, să-ți scoți bijuteriile şi să utilizezi o cremă specială pentru protecţia pielii. Ţine ochii închişi şi foloseşte o pereche de ochelari de protecţie, deoarece razele pot trece şi prin pleoape şi pot produce în timp leziuni grave ale corneei. Acoperă cu un strat gros de cremă zonele mai sensibile ale pielii, iar aluniţele şi mameloanele (sfârcurile sânilor) acopere-le cu un plasture. Ca să-ţi protejezi părul şi să-i menţii strălucirea, pune o cască specială pe cap. Pielea ta trebuie să fie mereu hidratată, foloseşte un laptişor de corp, după ce ieşi din solar. Nu uita că sunt contraindicate mai mult de 10 şedinţe de bronzare în 2-3 săptămâni şi că nu trebuie depăşite 50 de şedinţe de solar pe an. Fiecare şedinţă trebuie să dureze maximum 10 minute.

 

Bronzul organic, alternativa solarului


Bronzarea organică reprezintă un sistem revoluţionar în sfera procedurilor corporale, fiind, probabil, cea mai rapidă metodă de bronzare estetică – aproximativ în jumătate de oră pielea este bronzată intens şi uniform, soluţia fiind absorbită imediat în piele. Specialiştii presupun că acest tip de bronzare ar avea cele mai multe beneficii. Dacă alegi să faci bronzare organică, atunci fii convinsă că eventualele arsuri pe care le suferi în urma expunerii intense la soare pot fi complet evitate. Este considerată cea mai nouă metodă de bronzare sănătoasă, fiind, în acelaşi timp, şi un tratament anti-îmbătrânire.

Soluţia administrată are în compoziţia sa extracte de aloe vera, o doză mică de acid hialuronic, vitamine, ceai verde (cu proprietăţi regenerante şi energizante pentru întregul organism), ginseng – toate benefice reîntineririi şi fermităţii pielii. Mai mult, specialiştii promit că soluţia pulverizată pe corp nu pătează derma, nu usucă pielea şi nu provoacă riduri şi, cel mai important, culoarea frumoasă a pielii devine vizibilă în doar 4-5 ore de la aplicare, atingând maximumul de intensitate în numai 24 de ore.

 

 
Autor:
Stiri relevante
Top stiri
16.07.2025 08:04 293 Horoscopul zilei 16.07.2025

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte