14:12:05 21.06.2024
Stiri

Tiraspolul explică de ce a blocat conturile Liceului „Lucian Blaga”

Social 14.01.2014 10:19 Vizualizări2442 Autor: Stela Mihailovici


Tiraspolul explică de ce a blocat conturile Liceului „Lucian Blaga” novostipmr.ru

Conturile Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol au fost blocate, pentru că directorul instituției, Ion Iovcev, a refuzat să se supună autorităților separatiste care au venit cu controale în liceu.

Potrivit unui comunicat emis de procuratura transnistreană, un profesor din cadrul liceului ar fi scris o plângere pe numele conducătorilor instituției și, pentru a proba acuzațiile, este necesară verificarea tuturor documentelor financiare.

„Inspecția financiară a orașului Tiraspol a cerut conducerii Liceului „Lucian Blaga” să prezinte toate actele, însă directorul a refuzat, motivând că instituția se supune doar Ministerului Educației R. Moldova și autoritățile din Transnistria, care nu sunt recunoscute, nu au dreptul să efectueze controale într-o instituție moldovenească de învățământ. Potrivit legislației, dacă documentele financiare nu sunt prezentate în 10 zile, pot fi blocate conturile”, explică procuratura separatistă.

Aceasta anunță că inspectorii financiari vor veni repetat la Liceul „Lucian Blaga” pentru a ridica toate documentele financiare ale instituției. Directorul liceului, Ion Iovcev, a confirmat pentru Ziarul NAȚIONAL faptul că inspectorii au fost anterior să facă un control în instituție. „Nu le-am permis să facă verificări și nici nu am de gând să le prezint niciun fel de documente”, a declarat Ion Iovcev.

Amintim că, ieri, directorii celor opt instituții de învăţământ cu predare în grafia latină din Transnistria au fost convocați la Ministerul Educației de la Chișinău. La întrevedere au participat și reprezentanții Biroului pentru reintegrare. S-a menționat că blocarea conturilor Liceului „Lucian Blaga” face parte din șirul provocărilor Tiraspolului care urmărește blocarea activităţii acestei instituţii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md