18:57:53 21.11.2018
 
Stiri

Tenderul pentru construcția gazoductului Chișinău-Ungheni va fi organizat în prima jumătate a lunii septembrie. Proiectul va costa 90 de MILIOANE de euro

Economie 26.08.2018 19:30 Vizualizări1976 Autor: Ziarul National
Tenderul pentru construcția gazoductului Chișinău-Ungheni va fi organizat în prima jumătate a lunii septembrie. Proiectul va costa 90 de MILIOANE de euro

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău urmează să fie demarate după 10 septembrie curent, atunci când va avea loc tenderul pentru achiziționarea materialelor și serviciilor necesare pentru construcția obiectivului strategic.

Potrivit întreprinderii „Transgaz”, au fost îndeplinite toate condițiilor suspensive convenite în contractul de vânzare-cumpărare a întreprinderii moldovenești „Vestmoldtransgaz”.

„Astfel, în prima săptămână a lunii septembrie, la Chișinău, va fi semnat protocolul în acest sens și vor fi încasate cele 180,2 milioane de lei de la tranzacția de vânzare a întreprinderii „Vestmoldtransgaz”. Compania „Transgaz” urmează să finalizeze construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, investind în acest scop peste 90 milioane de euro”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În scurt timp, va fi schimbată forma organizatorico-juridică a întreprinderii: din întreprindere de stat în Societate cu Răspundere Limitată (SRL), iar până pe 10 septembrie curent vor fi organizate procedurile de tender pentru achiziționarea materialelor și serviciilor necesare pentru construcția gazoductului Ungheni - Chișinău.



„Lucrările de construcție vor demara imediat după finalizarea procedurilor de tender”, se mai arată în comunicat.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz" de către compania română „Transgaz" a fost semnat la 28 martie curent. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md