15:40:13 23.09.2019
 
Stiri

Tauber contra Năstase, Chișinău, Dodonău sau Plahotniucău?

Politică 24.03.2019 13:30 Vizualizări2326 Autor: Ziarul National
Tauber contra Năstase, Chișinău, Dodonău sau Plahotniucău?
Trustia, elegii politikoase

Kazahii ne-au luat-o înainte, au rebotezat capitala Astana, dându-i numele președinelui Nursultan Nazarbaev, în semn de recunoștință și apreciere a faptului că i-a coordonat timp de treizeci de ani fără relaxare. De-acu înainte, Nursultan Abișevici va păși pe străzile Nursultanului, bucurându-se de privilegiul singular de a se plimba prin orașul propriei existențe fizice și de a-și admira propriul monument manual. Nici Lenin, nici Stalin n-au avut asemenea șansă, deși au fost mai vii decât toți viii și au purtat nume adecvate, care s-au pretat celei mai progresiste toponimii din lume.

Nouă însă nu prea ne-a mers cu Snegur, Lucinschi, Voronin sau Timofti, care nici nu fumează pipă ca Stalin și nici nu au întreținut relații sexuale extraconjugale riscante ca Lenin, și nici numele lor nu prea sună ca orașe, pretându-se în cel mai bun caz unor denumiri de vapoare, străzi sau mahalale. Doar numele Dodon produce o oarecare rezonanță eufonică, dar cam monotonă, ca de talangă. S-ar putea, în caz de necesitate, să se procedeze analogic: Chișinău să fie numit Dodonău, dar cine își poate imagina că Dodon coordonează cu adevărat și va câștiga alegerile 30 de ani la rând? Poate să rebotezăm Chișinăul în Plahotniucău, dar sună fatalist și pretențios.

Acum stau și mă gândesc la cei care nu înțeleg gluma, care se arată indignați de parasolarul antimercur al Marinei Tauber și indulgenți peste măsură față de predilecția nepatriotică, primejdioasă a lui Andrei Năstase pentru somon și varză de mare.

Al vostru bertelier, cacofondat, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!macar 24.03.2019 14:32

Dodolly e porcally, joaca rolul de gandolly. Din el Nazarbaev, ca sapa din coada de cane

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md