16:18:18 23.05.2024
Stiri

Suportul acordat Ucrainei, moartea lui Navalnîi și bunele practici în materie de referendum, printre subiectele discutate la sesiunea de primăvară a APCE: R. Moldova, reprezentată de patru oficiali

Actualitate 15.04.2024 11:27 Vizualizări650 Autor: Ziarul National
Suportul acordat Ucrainei, moartea lui Navalnîi și bunele practici în materie de referendum, printre subiectele discutate la sesiunea de primăvară a APCE: R. Moldova, reprezentată de patru oficiali


Sesiunea de de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care a început astăzi la Strasbourg și va dura până pe 19 aprilie, va dezbate suportul acordat Ucrainei în contextul războiului, inclusiv prin utilizarea bunurile sechestrate ale Federației Ruse, precum și despre rolul Consiliului Europei în prevenirea unei catastrofe umanitare în Fâșia Gaza.

Totodată, participanții vor discuta despre decesul lui Alexei Navalnîi și persecuția sistematică a protestatarilor în Federația Rusă și Belarus, precum și cererea de aderare la Consiliul Europei, depusă de Kosovo.

Agenta sesiunii APCE include, de asemenea, proiectul de Convenție-cadru privind inteligența artificială, drepturile omului, democrație și statul de drept, precum și subiecte legate de protecția copiilor împotriva violenței, colaborarea dintre opoziție și majoritate într-o democrație, bunele practici în materie de referendumuri etc.

R. Moldova este reprezentată la eveniment de către vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, precum și de deputații Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar. La sesiune va participa și ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihail Popșoi, care va susține un discurs în seara zilei de astăzi.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md