16:46:37 25.07.2024
Stiri

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează despre tentativele Federației Ruse de a influenșa rezultatele alegerilor parlamentare din R. Moldova: „Kremlinul intenționează să provoace proteste în R. Moldova”. Reacția Chișinăului

Actualitate 13.06.2024 19:05 Vizualizări1265 Autor: Ziarul National
SUA, Canada și Marea Britanie avertizează despre tentativele Federației Ruse de a influenșa rezultatele alegerilor parlamentare din R. Moldova: „Kremlinul intenționează să provoace proteste în R. Moldova”. Reacția Chișinăului


Guvernele Statelor Unite ale Americii, Canadei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au făcut publică joi o declarație comună prin intermediul căreia avertizează despre tentativele Kremlinului și a agenților săi de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova.

„Kremlinul își susține persoanele de încredere în calitate de candidați la președinția Republicii Moldova și folosește dezinformarea și propaganda pentru a alimenta tensiuni în societate. Kremlinul intenționează să provoace proteste în R. Moldova în cazul în care un candidat prorus nu va câștiga alegerile. Avem deplină încredere în capacitatea R. Moldova de a gestiona ingerința Kremlinului și de a menține pacea și securitatea”, se arată în declarația celor trei state.

SUA, Canada și Marea Britanie amintesc că, pentru a susține R. Moldova și cetățenii ei, au impus sancțiuni împotriva persoanelor și entităților care încearcă să destabilizeze instituțiile democratice ale R. Moldova.

„Am furnizat informații detaliate partenerilor noștri din Republica Moldova, care le vor permite să investigheze și să împiedice planurile Kremlinului. Vom continua să oferim sprijin, în timp ce R. Moldova avansează pe calea reformelor democratice, revigorează economia și luptă împotriva corupției. Susținem alegerile libere și corecte și nu vom tolera încercările Kremlinului de a submina instituțiile și procesele democratice din R. Moldova”, cităm din aceeași declarație.

Prim-ministrul Dorin Recean a exprimat recunostința autorităților de la Chișinău pentru „sprijinul puternic” al Statelor Unite, Regatului Unit și Canadei în apărarea democrației Republicii Moldova.

„Încercările Kremlinului de a submina suveranitatea noastră și de a incita la destabilizări vor fi zădărnicite. Instituțiile noastre sunt puternice și asigură pacea, securitatea și dreptul poporului nostru de a-și alege singur viitorul”, a comentat premierul Dorin Recean gestul prietenesc al SUA, Canadei și Marii Britanii.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md