17:29:21 19.05.2024
Stiri

SUA anunță un nou sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 100 de milioane de dolari care cuprinde, printre altele, rachete Stinger și muniție pentru sistemele HIMARS

Actualitate 21.11.2023 10:58 Vizualizări491 Autor: Ziarul National
SUA anunță un nou sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 100 de milioane de dolari care cuprinde, printre altele, rachete Stinger și muniție pentru sistemele HIMARS Administrația Prezidențială a Ucrainei


Secretarul de stat al Apărării, Lloyd Austin a reafirmat, în timpul unei vizite-surpriză la Kiev, sprijinul de nezdruncinat al SUA față de „lupta Ucrainei pentru libertate”, Washingtonului anunțând un ajutor militar suplimentar de 100 de milioane de dolari ce cuprinde, printre altele, rachete Stinger și un sistem HIMARS, precum și muniție pentru acest sistem, informează Departamentul de Stat printr-un comunicat citat de caleaeuropeana.ro.

„Asistența în materie de securitate pentru Ucraina este o investiție inteligentă în securitatea noastră națională. Ajută la prevenirea unui conflict mai amplu în regiune și la descurajarea unei potențiale agresiuni în altă parte, consolidând în același timp baza noastră industrială de apărare și creând locuri de muncă înalt calificate pentru poporul american în zeci de state din întreaga țară”, menționează Departamentului Apărării într-un comunicat.

Vizita lui Austin, care a avut loc cu o zi înainte de a celebra un deceniu de la declanșarea protestelor pașnice pro-UE cunoscute sub numele de Euromaidan, a avut loc în contextul în care există o diviziune tot mai mare în legislativul american cu privire la ajutorul acordat Ucrainei.

Statele Unite sunt principalul furnizor de sprijin militar al Ucrainei. O diminuare a acestui ajutor ar putea îngreuna contraofensiva Kievului.

De altfel, Departamentul Apărării a lansat un apel la adresa Congresului american, cerându-i să ia măsuri „pentru a sprijini Ucraina prin adoptarea cererii de finanțare suplimentară a președintelui”.

Luna viitoare va avea loc la Washington o conferință comună Ucraina-SUA privind industria militară.

Acest eveniment, care va avea loc în perioada 6 - 7 decembrie, este menit să stimuleze producția internă de arme a Ucrainei, în vreme ce războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei va intra în curând în cel de-al doilea an.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 524 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md