15:43:29 17.10.2021
Stiri

FOTO // SUA au livrat R. Moldova echipament MILITAR în valoare de cinci MILIOANE de dolari: „Statele Unite asistă R. Moldova să își modernizeze sectorul apărării pentru a-și proteja neutralitatea și suveranitatea”

Actualitate 27.09.2021 09:22 Vizualizări997 Autor: Ziarul National
FOTO // SUA au livrat R. Moldova echipament MILITAR în valoare de cinci MILIOANE de dolari: „Statele Unite asistă R. Moldova să își modernizeze sectorul apărării pentru a-și proteja neutralitatea și suveranitatea” Ambasada SUA


Armata Naţională a primit un lot de echipament militar din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii în valoare de 5 milioane de dolari cu scopul realizării Planului de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI).

„Ca parte a parteneriatului nostru de aproape 30 de ani, Statele Unite asistă Republica Moldova să își modernizeze sectorul apărării pentru a-și proteja neutralitatea și suveranitatea. Astăzi (duminică, 26 septembrie - n.r.), am livrat echipamente militare americane care vor ajuta R. Moldova să facă exact acest lucru. Guvernul Republicii Moldova a contribuit cu 1 milion din suma totală de 5 milioane de dolari destinate acestei achiziții pentru a continua transformarea Armatei Naționale într-o forță care contribuie la apărarea națională, oferă sprijin crucial autorităților civile și contribuie la operațiunile internaționale de menținere a păcii. Statele Unite ajută, de asemenea, Guvernul Republicii Moldova cu pregătiri logistice și strategii de comunicare, ca să poată reacționa rapid în cazul unui dezastru natural. Un al doilea transport este programat să sosească în viitorul apropiat”, se arată într-un mesaj al Ambasadei SUA la Chișinău.

Potrivit ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, această acțiune reprezintă o continuate a reformelor sistemice inițiate de Ministerul Apărării al Republicii Moldova în anul 2018, în contextul realizării obiectivului de reformare și modernizare a sectorului de apărare și securitate din Programul de activitate a Guvernului Republicii Moldova în sprijinul eforturilor de dezvoltare a capabilităților militare și creștere a capacității operaționale a Armatei Naționale.

„Livrarea lotului de echipament a fost posibilă datorită bunei cooperări dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii stabilită de-a lungul anilor. Pe această cale, vreau să le mulțumesc partenerilor noștri pentru receptivitatea și suportul permanent acordat la asigurarea logistică, instruirea și pregătirea militarilor moldoveni, în special în cadrul exercițiilor pentru misiunile internaționale de menținere a păcii”, a menționat Anatolie Nosatîi.

Lotul de echipament militar va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile Armatei Naționale. Acesta este destinat sporirii capacității și interoperabilității pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii.

Colaborarea moldo-americană în domeniul apărării se desfăşoară în baza Memorandumului „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md