16:16:05 20.01.2019
 
Stiri

STUDIU UNICEF: Mai mult de o treime dintre adolescenții din R. Moldova sunt expuși VIOLENȚEI în mediul școlar

Social 06.09.2018 14:00 Vizualizări715 Autor: Ziarul National
STUDIU UNICEF: Mai mult de o treime dintre adolescenții din R. Moldova sunt expuși VIOLENȚEI în mediul școlar
Poză simbol

Republica Moldova are una dintre cele mai înalte rate de violență între semeni din regiune, ocupând poziția a treia în clasament după Lituania și Letonia.

Potrivit unui studiu global realizat de UNICEF și publicat astăzi, 39% dintre copiii de 13-15 ani din R. Moldova spun că au participat cel puțin o dată la o bătaie în ultimul an, iar 35% - că au fost hărțuiți cel puțin odată în ultimele câteva luni.

La nivel global, jumătate dintre elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani în întreaga lume, în jur de 150 de milioane, au raportat că s-ar confrunta cu violența dintre semeni în mediul școlar, fapt care afectează reușita școlară și bunăstarea copiilor atât în țările bogate, cât și în cele sărace.

Raportul evidențiază o varietate de moduri în care elevii se confruntă cu violență în mediul școlar. Potrivit ultimelor date disponibile:

  • La nivel global, puțin peste 1 din 3 elevi în vârstă de 13-15 ani se confruntă cu agresiunea și aproximativ aceeași proporție este implicată în bătăi.
  • 3 din 10 elevi în cele 39 de țări dezvoltate admit că își hărțuiesc colegii.
  • În 2017 au fost înregistrate 396 de atacuri documentate sau verificate asupra școlilor din Republica Democrată Congo, 26 - în școlile din Sudanul de Sud, 67 de atacuri în Republica Arabă Siriană și 20 de atacuri în Yemen.
  • Aproape 720 de milioane de copii de vârstă școlară locuiesc în țări în care pedepsele corporale în școli nu sunt interzise.
  • În timp ce fetele și băieții sunt expuși în mod egal pericolului de agresiune, fetele sunt mai predispuse să devină victime ale formelor psihologice de agresiune, pe când băieții - violențelor fizice și amenințărilor.

Raportul mai arată că violența cu aplicarea armelor în școli, cum ar fi cuțitele și pistoalele, este răspândită la nivel global. De asemenea, într-o lume digitală, agresorii difuzează conținut violent și umilitor printr-un singur click.

Raportul ”O lecție zilnică: #Violența în școli” este lansat ca parte a campaniei globale UNICEF #ENDviolence. Ca parte a aceleiași campanii, UNICEF organizează în întreaga lume o serie de discuții cu tinerii despre violență. Asemenea discuții vor avea loc și în R. Moldova și le vor oferi tinerilor o platformă de împărtășire a experiențelor, care vor fi puse la baza unui set de recomandări adresate liderilor mondiali.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md