11:21:08 24.05.2022
Stiri

Spitalul Clinic Republican anunță că NU mai are locuri libere la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID: „Astăzi vom deschide încă o secție cu 13 - 14 paturi”

Actualitate 28.01.2022 15:59 Vizualizări1655 Autor: Ziarul National
Spitalul Clinic Republican anunță că NU mai are locuri libere la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID: „Astăzi vom deschide încă o secție cu 13 - 14 paturi” SCR


Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” anunță că în dimineașa zilei de vineri, 28 ianuarie, nu mai avea niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19, toate cele 33 de locuri fiind ocupate.

Pentru a salva cât mai multe vieți, în condițiile în care numărul pacienților spitalizați crește, administrația instituției medicale a decis să deschidă o nouă secție.

„Astăzi vom deschide încă o secție de Terapie Intensivă COVID-19 cu 13 - 14 paturi. Deocamdată aceasta va fi suplinită pe jumătate și, în caz de necesitate, suntem pregătiți să mai primim pacienți. La momentul actual, în clinica noastră sunt internați pacienți cu forme grave și severe ale COVID-19. Mulți spun că Omicronul reprezintă o formă mai ușoară a noului tip de coronovairus. Cu toate acestea, în Terapiile Intensive din instituția noastră, 70% din pacienți sunt în stare extrem de gravă. Aceștia sunt conectați la respirație artificială. Volumul de lucru în reanimări nu a scăzut, ci s-a mărit considerabil în ultima perioadă”, a explicat șeful Clinicii Anesteziologie și Terapie Intensivă, prof. Victor Cojocaru.

Aceeași sursă a precizat că Spitalul Clinic Republican este dotat cu tot necesarul pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

„Ceea ce ține de capitolul resurse umane, noi am inclus în activitate și rezidenții, care ne ajută foarte mult. Cu toate acestea, avem cadre medicale care s-au infectat. Noi nu suntem izolați de societate. Iar amprenta comportamentului societății lasă urme pe activitatea noastră. Noi nu mai suntem panicați, ca la începutul pandemiei, ci suntem obosiți, moral și fizic. Suntem epuizați și lucrăm la limita puterilor. Totul ce ne dorim noi este ca populația să fie mai responsabilă”, a conchis profesorul Victor Cojocaru.

Și în Departamentul COVID-19 al aceluiași spital, unde sunt internați pacienți cu forme medii ale infecției, astăzi erau ocupate toate cele 150 de paturi.

CITIȚI și Situație GRAVĂ la Chișinău: Spitalele, ARHIPLINE cu micuți bolnavi de COVID. „Situația ne depășește. Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare nu avem”

„Este dificil de pronosticat ce va fi în continuare. În secțiile noastre sunt internați pacienți infectați de COVID -19 și concomitent cu alte patologii grave: cancer pulmonar, cancer intestinal, probleme cardiovasculare etc. Adesea întâlnim bolnavi care cunosc că au aceste patologii și au un risc major să facă complicații din cauza COVID-ului, însă nu doresc să se vaccineze sau nu cred în existența virusului. Este regretabil acest fapt”, a declarat Oxana Bujor, șefa Departamentului COVID-19, citată de un comunicat de presă al instituției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md