11:32:10 19.05.2022
Stiri

Situație GRAVĂ la Chișinău: Spitalele, ARHIPLINE cu micuți bolnavi de COVID. „Situația ne depășește. Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare nu avem”

Actualitate 28.01.2022 09:57 Vizualizări1322 Autor: Ziarul National
Situație GRAVĂ la Chișinău: Spitalele, ARHIPLINE cu micuți bolnavi de COVID. „Situația ne depășește. Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare nu avem”


Spitalele pentru copii din capitală sunt arhipline cu micuți bolnavi de COVID, iar responsabilii din domeniul sănătății afirmă că „sunt depășiți” de situație.

În cele trei cele mai mari spitale, cu o capacitate de 305 paturi pentru copiii bolnavi de COVID sunt internați acum 440 de pacienți, iar jumătate dintre micuți sunt din raioane.

„Valul Omicron într-adevăr afectează mai mult copiii. Majoritatea copiilor cu simptome COVID necesită internare. Preponderent, în spitale ajung copiii de vârstă preșcolară, de la naștere până la 3-4 ani, cu febră, respirație îngreunată, semne de pneumonie, componente digestive, alte simptome chiar atipice.

În municipiu am activat pe deplin toate capacitățile de spitalizare pentru copii. Oricum, situația ne depășește acum:

- la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii, pe 104 paturi sunt internați 152 de copii;

- la Spitalul Municipal de Copii „V. Ignatenco”, pe 117 paturi sunt 136 de copii.

Am discutat cu colegii de la Institutul Mamei și Copilului (IMC): acolo pe 84 de paturi sunt internați 152 de mici pacienți.

Paturi libere și posibilități de internare pentru perioada imediat următoare nu avem…”, a descris situația șeful Direcției generale Asistență Medicală și Socială din Chișinău, Boris Gîlca.

Funcționarul de la Primăria Chișinău a cerut Ministerului Sănătății suport pentru depășirea situației privind internările pediatrice și activarea secțiilor pediatrice COVID în mai multe spitale raionale din apropierea capitalei.

Amintim că, săptămâna trecută, numărul cazurilor de infectare cu COVID în rândul copiilor din R. Moldova a crescut de patru ori față de săptămâna precedentă - de la 724 până la 2 811. În aceeași perioadă au fost înregistrate 115 cazuri de infectare în rândul gravidelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md