12:47:20 25.09.2023
Stiri

Spicherul Igor Grosu, către raportorii APCE, sosiți în vizită de documentare în R. Moldova: „Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc”

Actualitate 07.06.2022 16:14 Vizualizări1173 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu, către raportorii APCE, sosiți în vizită de documentare în R. Moldova: „Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc”


„Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc și anume pre-vettingul și reforma procuraturii. Ne-am dori ca lucrurile să se miște cu o viteză mai mare, dar totodată vrem ca totul să se întâmple conform legii”, a declarat șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, la întrevederea avută cu Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflați în vizită de documentare la Chișinău.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că, indiferent de crizele prin care trece R. Moldova, agenda de reforme rămâne neschimbată.

Oficialii europeni au abordat în discuțiile cu spicherul măsurile legislative adoptate de Parlament pentru prevenirea și combaterea dezinformării, impactul crizei energetice asupra cetățenilor, dar și consecințele socio-economice ale războiului din Ucraina.

Igor Grosu a subliniat că Republica Moldova știe cât de necesare sunt reformele în domeniul energetic, precizând că, pe lângă identificarea proiectelor de diversificare a surselor de energie și sporirea capacităților de generare, Parlamentul a aprobat un șir de modificări legislative pentru ca furnizorii de gaze naturale să fie obligați să aibă stocuri de gaze naturale pentru cel puțin două luni de iarnă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md