21:40:44 29.05.2020
 
Stiri

Soluția Comisiei Slusari de a obține raportul Kroll-2 pentru a-l face public

Economie 12.06.2019 13:06 Vizualizări1570 Autor: Ziarul National
Soluția Comisiei Slusari de a obține raportul Kroll-2 pentru a-l face public


Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, creată în această săptămână în Parlament, a avut astăzi prima ședință.

Vicespicherul Alexandru Slusari, care conduce această comisie, a anunțat că în cadrul ședinței s-a decis să fie solicitate toate documentele care s-au păstrat în Parlament de la cele două comisii anterioare care au investigat frauda bancară - prima condusă de comunistul Oleg Reidman și a doua de către democratul Marcel Răducan.

Slusari a declarat, într-o conferință de presă, că mai multe documente „au dispărut suspect” și că săptămâna viitoare, cel mai probabil, se va recurge la audierea persoanelor care au avut tangență cu devalizarea sistemului bancar.

Mai mult, deputatul afirmă că actuala coaliție de guvernare „se va adresa direct” Companiei Kroll pentru a solicita cel de-al doilea raport „pe care noi vrem să-l publicăm”.

Acest pas vine după ce, recent, Banca Națională a Moldovei a declarat că raportul a fost remis Procuraturii Generale, iar ultima a invocat „clauza de confidențialitate” pentru a refuza cererea deputaților.

„Cetățenii trebuie să-și cunoască eroii care, din 2010 încoace, au contribuit la devalizarea sistemului bancar”, a spus Slusari.

Amintim că din Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare fac parte socialiștii Vladimir Golovatiuc, Vladimir Țurcan și Adrian Lebedinschi, Alexandru Slusari din partea PPDA, Dumitru Alaiba și Lilian Carp din partea PAS. De asemenea, trei membri ar urma să fie desemnați de „viitoarea opoziție”, adică de Partidul Democrat și Partidul „Șor”.

Comisia este condusă de Alexandru Slusari - președinte, Vladimir Golovatiuc - vicepreședinte, iar Lilian Carp - secretar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Teodor 12.06.2019 14:03

Dodon a recunoscut public că termenul-limită pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern a fost ziua de 7 iunie Faptul s-a produs în cadrul unei declarații publice, făcută de Dodon în data de 22 mai. „Menționez că astăzi m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament. Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, pînă pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci Președintele RM va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”, spunea atunci Igor Dodon.

Aurel 12.06.2019 16:36

Nu vă îmbătați cu apă rece, vor fi anticipate și lumea va alege din nou parlamentul de care vrea să fie condus.

Aurel 12.06.2019 16:36

Nu vă îmbătați cu apă rece, vor fi anticipate și lumea va alege din nou parlamentul de care vrea să fie condus.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md