12:51:47 04.06.2023
Stiri

Șoferul care a ucis un băiețel de 10 ani pe o trecere de pietoni din zona aeroportului va sta un an și jumătate la închisoare: Nu va mai avea voie să conducă mijloace de transport

Actualitate 25.05.2023 15:56 Vizualizări818 Autor: Ziarul National
Șoferul care a ucis un băiețel de 10 ani pe o trecere de pietoni din zona aeroportului va sta un an și jumătate la închisoare: Nu va mai avea voie să conducă mijloace de transport


SENTINȚĂ // Un an și jumătate de închisoare într-un penitenciar de tip deschis, 600 000 de lei achitate familiei care și-a pierdut copilul și lipsit de dreptul de a conduce mijloace de transport

Șoferul care a lovit mortal, în seara zilei de 23 decembrie 2022, un băiat de 10 ani pe o trecere de pietoni de lângă Aeroportul Internațional Chișinău, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare într-un penitenciar de tip deschis.

Totuși, potrivit sentinței dictate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul va executa doar un an și jumătate într-un penitenciar de tip deschis, restul pedepsei aplicate cu închisoarea de 1 an și 6 luni fiind suspendată parțial pe o perioadă de probațiune de patru ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune.

Totodată, acesta a fost obligat să achite familiei care și-a pierdut copilul 600 000 de lei în calitate de prejudiciu moral.

CITIȚI și VIDEO // Poliția dă asigurări că documentează profesionist accidentul rutier în care un copil de 10 ani a fost ucis pe o trecere de pietoni de pe bd. Dacia: „Șoferul și-a recunoscut vina”. Mărturiile cutremurătoare ale mamei

Tânărul nu are voie să părăsească teritoriul republicii până la un verdict final al instanței, iar permisul de conducere al acestuia va fi anulat de Agenția Servicii Publice.

Procurorii consideră pedeapsa prea blândă și au anunțat că vor contesta sentința cu apel. Aceștia au stabilit că insul se deplasa cu o viteză de 85 km/h, când a lovit băiețelul pe trecerea de pietoni. Micuțul s-a stins în scurt timp la spital.

CITIȚI și DOC // Șoferul care a ucis o angajată a Primăriei Chișinău pe „renumita” trecere de pietoni din preajma aeroportului SCAPĂ de închisoare. Soțul femeii: „Vreau să întreb judecătorii - cât valorează viața omului?”

Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md