07:13:25 17.08.2018
 
Stiri

Socialistul Țîrdea, despre candidatul Ion Ceban: „Cine a făcut mai multe pentru Chișinău?”

Alegeri 2018 13.04.2018 17:01 Vizualizări752 Autor: Ziarul National
Socialistul Țîrdea, despre candidatul Ion Ceban: „Cine a făcut mai multe pentru Chișinău?”

Candidatul socialiștilor la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, are o serie de avantaje față de concurenții înscriși în cursa electorală. De această părere este deputatul și analistul politic, Bogdan Țîrdea.

Din acest motiv, în opinia lui Țîrdea, toate loviturile sunt îndreptate împotriva lui Ion Ceban.

„Puteți să-mi spune cine dintre candidați are studii în domeniul administrării orășenești? Radu, Năstase, Roșco? Ceban a făcut studii la cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume. Este vorba de „École nationale d’administration”, din Franța și o Academie din Rusia, care activează pe lângă președintele Federației Ruse. Sau poate vom vota un primar dansator și un ministru al Apărăii un striper?”, se întreabă Țîrdea într-o postare pe pagina sa de facebook.

Acesta mai întreabă cine în afară de Ion Ceban cunoaște mai bine situația din capitală. „Năstase? Sau poate „parașutistul” Codreanu? Sau poate Silvia Radu, care și până acum merge cu compasul prin birourile subalternilor și cu GPS pe telefon? Cine dintre concurenți are proiecte reale și concrete pentru dezvoltarea Chișinăului? Și da, proiecte care să provoace interesul primarilor din Baku, Minsk sau Budapesta. Silvia Radu fură inițiativele socialiștilor (circulația troleibuzului până la Sângera etc). Năstase, în general, îi este în cot de proiecte sau planuri de dezvoltare ale orașului. Acesta este interesat de Primăria Chișinău pentru ca să ajungă în Parlament”, a adăugat deputatul socialist.

Acesta mai spune că nimeni nu ar avea o experiență mai mare ca Ceban, care a ocupat funcția de viceministru al Educației și a fost responsabil de proiectele internaționale. „El a convins donatorii internaționali și investitorii străini să participe la diferite proiecte, să investească bani în R. Moldova. Să-mi spuneți ce au condus Năstase, Codreanu sau Roșco? Silvia Radu nu a condus nici măcar o primărie sătească. Ea este un capitalist tipic. Ea are o experiență bogată să scoată bani de la oameni prin intermediul tarifelor la energia electrică. Se pare că anume cu asta se va ocupa dacă va ajunge la Primăria Chișinău”.

Țîrdea a mai spus despre colegul său de partid că s-a implicat și până acum în rezolvarea problemelor orășenilor.

„Ce au făcut Năstase, Radu, Codreanu pentru construcția și reparația terenurilor de joacă, stadioanelor sau școlilor? S-au bătut aceștia pentru majorarea compensațiilor și salariilor pentru păturile vulnerabile, așa cum a făcut Ceban. Anume Ion Ceban a scos în vileag schema cu parcările cu plată și terenurile. În plasă au căzut Chirtoacă, Grozavu, Gamrețchi și alții. Și mai arătați-mi un miting împotriva celor care construiesc ilegal la care să fi participat Radu, Năstase și Munteanu. Nu ați văzut? Și nici nu veți vedea. Cum putea liberalul Munteanu să lupte împotriva liberalului Dârda?”, se mai întreabă deputatul socialist.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md