04:19:58 31.05.2023
Stiri

Socialiștii lui Dodon NU apără NEUTRALITATEA R. Moldova, ci interesele Kremlinului. „Neutralitatea pentru ei înseamnă să accepți cuminte acțiunile Rusiei. Liz Truss a spus CLAR că e vorba de asistență care să întărească forța de apărare a R. Moldova”

Actualitate 23.05.2022 12:15 Vizualizări1999 Autor: Ziarul National
Socialiștii lui Dodon NU apără NEUTRALITATEA R. Moldova, ci interesele Kremlinului. „Neutralitatea pentru ei înseamnă să accepți cuminte acțiunile Rusiei. Liz Truss a spus CLAR că e vorba de asistență care să întărească forța de apărare a R. Moldova”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a dat dovadă de o mostră de incoerență atunci când și-a exprimat îngrijorare în legătură cu declarația ministrului de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, privind necesitatea livrărilor de armament R. Moldova de către statele NATO, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, socialiștii lui Igor Dodon nu și-ar dori ca R. Moldova să fi un stat neutru, așa cum pretind. Or, statele neutre au o armată care poate face față unor eventuale provocări.

Citește și: Putin NU ar fi renunțat la ambiția de a ajunge cu ARMATA sa până în R. Moldova. Marea Britanie discută cu aliații săi trimiterea de armament modern în R. Moldova: „Vrem să fie echipată la standardul NATO"

„Declarația socialiștilor e o mostră de incoerență și fățărnicie politică, de căutare de nod în papură, de reprezentare a unor interese străine. Doamna Liz Truss a spus cât se poate de clar că e vorba de asistență care să întărească forța de apărare a R. Moldova (nu pe cea de atac), în eventualitatea unei invazii dinspre Rusia. Și posibilitatea să fim atacați nu e doar teoretică, ci cât se poate de reală, după ce Rusia a invadat Ucraina, sub niște pretexte false, după ce un general rus a vorbit despre un „coridor” spre Transnistria, unde vorbitorii de rusă ar fi „oprimați”, a amintit Nicolae Negru.

În opinia editorialistului nostru, din declarația socialiștilor rezultă că „neutralitatea pentru ei înseamnă să nu faci nimic pentru a te apăra, să aștepți și să accepți cuminte acțiunile Rusiei, care sfidează tocmai neutralitatea pe care o pretind din partea R. Moldova”.

„Socialiștii nu sunt credibili, statalismul lor e vorbă goală, atâta timp cât nu se pronunță împotriva aflării trupelor ruse pe teritoriul nostru. Un stat care nu se poate apăra, care e umilit de un regim separatist nu poate fi neutru, e un stat fictiv, capturat. Dacă știm cine e interesat ca R. Moldova să rămână anemică, să se predea la primul stropșit al lui Putin, nu e greu să ghicim interesele cui reprezintă socialiștii. De fapt, lucrul acesta nici nu constituie un secret, după ce s-a aflat cine îi finanțează”, a conchis Nicolae Negru.

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a dezvăluit că Regatul Unit a început discuțiile cu aliații săi internaționali cu privire la trimiterea de armament modern în R. Moldova pentru a o proteja de Rusia.

„Aș vrea să văd Moldova echipată la standardul NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri. Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții. Cum ne asigurăm... că Ucraina este permanent capabilă să se apere singură și cum garantăm că acest lucru se întâmplă? La asta lucrăm în acest moment. Și acest lucru este valabil și pentru alte state vulnerabile, cum ar fi Moldova. Pentru că, din nou, amenințarea este mai amplă din partea Rusiei, trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că acestea sunt echipate la standardele NATO”, a declarat la finele săptămânii trecute Truss, într-un interviu pentru Telegraph.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md