05:59:09 29.03.2020
 
Stiri

DOC // ȘMECHERIA prin care cetățenia R. Moldova va fi pusă din nou în vânzare, începând cu 21 februarie: Deputații socialiști și democrați au lăsat în coadă de pește propunerea „ACUM”

Economie 20.02.2020 13:13 Vizualizări1262 Autor: Ziarul National
DOC // ȘMECHERIA prin care cetățenia R. Moldova va fi pusă din nou în vânzare, începând cu 21 februarie: Deputații socialiști și democrați au lăsat în coadă de pește propunerea „ACUM”


Deputații din Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat nu au vrut să dezbată în ședința de astăzi a Parlamentului un proiect semnat de toți cei 26 de deputați ai Blocului „ACUM” care propune abrogarea Legii cetățeniei prin investiție, votată cu scandal la finele anului 2016 și amendată în 2018.

Subiectul a fost amânat pentru săptămâna viitoare, la propunerea democratului Alexandru Jizdan, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

Asta deși moratoriul asupra acordării cetățeniei R. Moldova contra bani, impus deja de două ori în ultima jumătate de an, expiră astăzi și era necesară o decizie a autorităților privind soarta acestei legi.

Anterior, opoziția, societatea civilă, dar și Centrul Național Anticorupție au atras atenția că pot deveni cetățeni ai R. Moldova persoane străine cu un trecut dubios și există pericolul ca banii furați din sistemul bancar să se întoarcă în republică prin intermediari străini care își vor cumpăra cetățenia R. Moldova.

Deși subiectul a fost amânat pentru săptămâna viitoare, Jizdan a apărat legea, spunând astăzi în Parlament că persoanele care obțin cetățenia „sunt verificate în toate bazele de date”.

„În mod rușinos și cu capul plecat, majoritatea PD-PSRM repune în aplicare legea de vânzare a cetățeniei Republicii Moldova. De mâine, 21 februarie 2020, cetățenia țării noastre este iarăși de vânzare”, a concluzionat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Până acum, prin intermediul Programului cetățenie prin investiție, opt persoane au primit deja cetățenia Republicii Moldova, achitând în bugetul de stat 545 000 de euro în total. Datele firmei „Henley & Partners”, partenerul Guvernului în acest program, arată că în prezent sunt procesate dosarele altor 34 de candidați, acestea având potențialul unei investiții de 3,755 de milioane de euro în bugetul Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md