08:28:27 15.05.2021
 
Stiri

Slusari îl anunță pe procurorul Stoianoglo că „luni, la prima oră” îi va expedia lista din raportul Kroll cu beneficiarii jafului bancar: „Situația este mai mult decât ridicolă”

Politică 11.01.2020 16:48 Vizualizări3508 Autor: Ziarul National
Slusari îl anunță pe procurorul Stoianoglo că „luni, la prima oră” îi va expedia lista din raportul Kroll cu beneficiarii jafului bancar: „Situația este mai mult decât ridicolă”


Procurorul general Alexandr Stoianoglo i-a trimis vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Stoianoglo, un demers prin care îi solicită să-i trimită „lista beneficiarilor finali” ai fraudei bancare, întrucât dânsul nu a găsit-o în raportul „Kroll 2”, ridicat de procurori încă în martie 2018.

Drept răspuns, Slusari, care a fost președinte al Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, susține că îi va expedia „luni, la prima oră” procurorului general documente cu „nume ale persoanelor implicate în procesul devalizării sistemului bancar”.

CITIȚI și Procurorul general Stoianoglo cere de la Slusari LISTA beneficiarilor FINALI ai fraudei bancare: „Raportul Kroll 2 NU conține un document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali”

„Luni, la prima oră, voi expedia procurorului general două anexe din raportul Kroll, care conțin mai multe nume ale persoanelor implicate în procesul devalizării sistemului bancar, care demult sunt arhicunoscute. Situația, în opinia mea, este mai mult decât ridicolă. Este o confirmare mai mult decât elocventă a faptului capturării justiției în perioada 2014-2019. Pe 22 martie 2018, reprezentantul companiei Kroll, în prezența conducerii Băncii Naționale, a transmis Procuraturii Anticorupție raportul Kroll 2 cu toate anexele și numele. Acest fapt ni l-au confirmat atât BNM, cât și angajații companiei Kroll, cu care membrii Comisiei de anchetă au avut o întâlnire oficială în iulie 2019. După eforturi suplimentare, Comisia de anchetă a obținut, pe 20 septembrie 2019, toate anexele la raportul Kroll 2 cu indicarea „eroilor" furtului miliardului”, a scris Slusari pe Facebook.

CITIȚI și DOC // Cum a fost pregătită operațiunea și cum a fost sustras MILIARDUL din sistemul bancar al R. Moldova? Slusari: „Beneficiari au fost grupările Plahotniuc, Șor și Filat”

Deputatul se arată ferm convins că ancheta jafului bancar a fost tergiversată, iar Procuratura Generală nu dispune în prezent de toate materialele din raportul „Kroll 2”.

„Trebuie să răspundă penal nu doar Morari, ci și alte persoane-factori de decizie, cum ar fi Bețișor, Harunjen și Popa. Posibil lista celor vinovați este mai mare. Cinci ani Procuratura a mimat investigarea și nu a întors niciun ban din miliardele furate, pe care Guvernul Plahotniuc le-a pus pe umerii cetățenilor în suma dublă, iar Guvernul Dodon refuză să le scoată. Dacă în foarte scurt timp persoanele nominalizate nu sunt trase la răspundere, putem constata că justiția rămăne amorțită și controlată politic.

Aceeași regulă este valabilă și pentru alte dosare de rezonanță de genul finanțării lui Dodon din străinătate, Aeroport, răpirea profesorilor turci, privatizări și concesionări ilicite, Arena Națională, persecutarea activiștilor civici și politici și multe altele. Datoria opoziției și a societății civile este să menținem presiunea maximală în vederea neadmiterii mușamalizării acestor cazuri, inclusiv prin proteste”, susține Alexandru Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Petru 11.01.2020 19:06

De ce luni,mai repede nu se poate ?Vedeti doar ca Stanioglu se misca ca broasca testoasa.Cere listele de la Slusari dupa 3 luni de cind e in postul de Procuror General.Pina acum el nu a observat ca Morari Viorel a ascuns listele.

LanceaLuiHoriaSus 12.01.2020 07:54

Luni. De la locul de muncă. Aşa materiale nu se plimbă liber. Chestiunea primcipală este că sunt semnale că se fură în continuare din sistemul bancar. Jaful a fost posibil şi încă sunt posibile în contnuare alte jafuri după întroducerea de către parlament a mai multor modificări în legislaţie în 2011-2014. Alo, Guvern şi Parlament, când vor fi anulate acele modificări toxice ?

LanceaLuiHoriaSus 12.01.2020 07:57

Din 2014 şi până acum a apărut doar legea cum mai repede de închis o bancă falită. Păi, pe noi ne interesează să existe legi ca băncile să nu poată deveni falite. Unde sunteţi, Guvern şi Parlament ?

sophia peter 13.01.2020 14:30

Buna ziua ma numesc sophia peter din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrăji numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare, pentru că îl iubeam atât de mult. Așa că m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste avem în comun. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această casă de vrăjire excelentă oricui are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md