00:04:03 25.09.2020
 
Stiri

Procurorul general Stoianoglo cere de la Slusari LISTA beneficiarilor FINALI ai fraudei bancare: „Raportul Kroll 2 NU conține un document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali”

Politică 10.01.2020 18:32 Vizualizări3676 Autor: Ziarul National
Procurorul general Stoianoglo cere de la Slusari LISTA beneficiarilor FINALI ai fraudei bancare: „Raportul Kroll 2 NU conține un document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali”


Procuratura Anticorupție a obținut raportul „Kroll 2”, precum şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, acum aproape doi ani, încă pe 22 martie 2018, dar documentele nu ar conține „o listă exhaustivă a beneficiarilor finali” ai fraudei bancare.

Cel puțin, așa declară procurorul general Alexandr Stoianoglo, care i-a solicitat vicepreședintelui Parlamentului, preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, să remită la Procuratura Generală lista beneficiarilor finali, „existenţa căreia a fost confirmată de unii deputaţi”.

CITIȚI și Stoianoglo nu a vrut să prezinte în Parlament raportul pregătit de Procuratura Anticorupție privind FRAUDA BANCARĂ. Opoziția a răbufnit: „A fost o OFENSĂ pentru toată țara”

„Raportul detaliat denumit „Kroll 2”, precum şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, au fost ridicate de către Procuratura Anticorupţie la 22 martie 2018. Grupul de urmărire penală verifică informaţiile primite prin procedeele probatorii prevăzute de Codul de procedură penală, iar Procuratura Republicii Moldova va informa sistematic societatea despre rezultatele desfăşurării investigaţiilor. De asemenea, așa cum raportul a fost comandat de către Banca Naţională a Moldovei, Procuratura Anticorupţie a solicitat ultimei să dispună verificarea informaţiei conţinute în raport, în limita competenţelor stabilite prin lege, cu remiterea acestor rezultate la adresa Procuraturii.

Totodată, ţinem să precizăm că anexele ridicate ale raportului nu conţin un document cu denumirea „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali. În acest sens, procurorul general a expediat în adresa vicepreședintelui Parlamentului Republicii Moldova, preşedintelui Comisiei de anchetă „Cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare”, dlui Alexandru Slusari, un demers prin care a solicitat remiterea către Procuratura Generală a listei beneficiarilor finali, existenţa căreia a fost confirmată de unii deputaţi”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Zilele trecute, Alexandru Slusari scria pe Facebook despre o întâlnire pe care a avut-o cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, pe 7 ianuarie curent, la inițiativa celui de-al doilea, pentru a discuta despre „furtul miliardelor”.

„Am simțit că dl. Stoianoglo deja s-a documentat bine cu acest dosar, deși am rămas surprins ca el așa și nu a luat cunoștință cu anexele raportului Kroll 2, care conțin nume concrete ale beneficiarilor furtului. Procurorul general s-a aratat dispus să colaboreze cu Parlamentul cu o singură condiție: să nu fie atras în jocurile politice. (...) Societatea a obosit să aștepte dreptatea! Vreau să cred în intențiile bune ale dlui Stoianoglo, însă pentru mine contează doar faptele, pe care aștept să le văd în timpul apropiat”, a scris Slusari pe Facebook.

Menționăm că în raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, prezentat pe 17 octombrie 2019 în Parlament de către președintele acesteia, deputatul Alexandru Slusari, frauda bancară din R. Moldova a fost pregătită minuțios din timp și a fost realizată etapizat, începând cu anul 2011, prin coordonare cu guvernarea din acea perioadă. Mai mult, din cele trei bănci implicate în furtul miliardului ar fi fost sustrase mai mult de 25,5 miliade de lei.

CITIȚI și DOC // Cum a fost pregătită operațiunea și cum a fost sustras MILIARDUL din sistemul bancar al R. Moldova? Slusari: „Beneficiari au fost grupările Plahotniuc, Șor și Filat”

„Din informația prezentată de Kroll-2, beneficiarii finali principali sunt grupările Plahotniuc, Șor și Filat”, spunea atunci Slusari, adăugând că Procuratura Generală a sabotat investigarea fraudei bancare în perioada anilor 2014 - 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Petru 11.01.2020 14:23

Dar lista cum a fost facut-a ? S-au scos numele din Raportul Kroll si iata tot secretul !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md