21:59:15 16.01.2022
Stiri

Sistemul de alertă privind riscuri ce au caracter militar și atacuri aeriene, DESFIINȚAT de Guvern: Sute de mii de lei cheltuite anual pentru întreținerea a 127 de sirene

Actualitate 08.12.2021 16:17 Vizualizări915 Autor: Ziarul National
Sistemul de alertă privind riscuri ce au caracter militar și atacuri aeriene, DESFIINȚAT de Guvern: Sute de mii de lei cheltuite anual pentru întreținerea a 127 de sirene


Sistemul de înștiințare și transmisiuni în caz de pericol sau de apariție a situațiilor excepționale în Republica Moldova a fost desființat astăzi de Guvern.

Cabinetul de miniștri își motivează decizia prin faptul că sistemul de anunțare a situațiilor de urgență este învechit, datând din anii 80 ai secolului trecut, și a fost conceput pentru a înștiința populația în caz de riscuri ce au caracter militar și atacuri aeriene.

Cu toate acestea, întreținerea tehnică și organizatorică a sistemului presupune cheltuieli anuale mari din bugetul statului. De exemplu, pentru anul curent, suma se ridică la circa 635 de mii de lei, în condițiile în care din cele 800 de sirene instalate pe teritoriul republicii, în prezent doar 127 mai sunt funcționale.

Ministerul Afacerilor Interne susține că va crea un sistem modern de înştiinţare și avertizare a populaţiei, care să ofere un grad înalt de siguranţă şi performanţă. Noul sistem va include și canalele digitale de comunicare, care vor putea înștiința populația în mod operativ și eficient.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md