06:23:58 26.01.2022
Stiri

Singurul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, ucis pe 7 aprilie 2009, a fost ACHITAT. Părinții lui Boboc, în LACRIMI

Social 24.12.2013 17:17 Vizualizări3765 Autor: Galina Munteanu
 Singurul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, ucis pe 7 aprilie 2009, a fost ACHITAT. Părinții lui Boboc, în LACRIMI


După aproape patru ani de ședințe de judecată, magistratul Galina Moscalciuc de la Judecătoria Buiucani l-a achitat pe polițistul Ion Perju, singurul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, tânărul ucis în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

Perju s-a arătat mulțumit de decizia instanței și spune că este una corectă. „Este o decizie așteptată, pentru că eu nu sunt vinovat. Nu pot să vă spun ce va fi mai departe, voi fi restabilit în funcție ori nu, urmează să discut cu avocatul și să vedem cum facem. Sunt bucuros că până la urmă s-a demonstrat că eu nu sunt vinovat”, a spus Ion Perju.

În timp ce fostul polițist s-a arătat mulțumit de decizia instanței, părinții tânărului ucis au rămas cu ochii înlăcrimați. „Nu ne-am așteptat la o asemenea decizie. Din păcate, justiția noastră este cum este. Sigur că vom ataca această decizie în instanța ierarhic superioară”, a spus Victor Boboc, tatăl lui Valeriu Boboc.

La rândul său, procurorul susține că decizia instanței este una „ilegală și neîntemeiată” și o va contesta. „Am înaintat destule probe, inclusiv expertiza efectuată la Washington care demonstrează că Ion Perju apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere în noaptea de 7 spre 8 aprilie, instalate pe clădirea Guvernului. Am depus și înregistrări telefonice care demonstrează că Ion Perju, discutând cu cineva la telefon, a dat de înțeles că la el este totul aranjat cu judecata. Vom ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău”, a menționat procurorul Vladimir Moșneaga.

Menționăm că, anterior, au fost făcute publice imagini din timpul acelui incident în care un tip îmbrăcat în albastru lovea cu piciorul o persoană. Ion Perju infirma faptul că el era acea persoană care lovea și susținea că a fost ales țap ispășitor de către colegii săi din poliţia criminală a Comisariatului General de Poliţie al mun. Chişinău.

„Statul a mușamalizat acest dosar și nu a dorit să facă lumină în acest caz. A adus în fața justiției doar un singur polițist, și nu pe cei care care au comis violențe. Urmează să vedem motivarea hotărârei judecătoarei”, a spus avocatul Veaceslav Țurcan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md