18:20:14 09.07.2020
 
Stiri

Siegfried Mureșan: „Atacul lui Ion Chicu la adresa instituţiilor europene îl face în momentul de faţă un premier IZOLAT”

Actualitate 27.05.2020 16:30 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National
Siegfried Mureșan: „Atacul lui Ion Chicu la adresa instituţiilor europene îl face în momentul de faţă un premier IZOLAT”


„Atacul lui Ion Chicu la adresa instituţiilor europene îl face în momentul de faţă un premier izolat, un premier în care instituţiile Uniunii Europene nu pot avea încredere, cu atât mai mult cu cât nu a implementat reforme agreate cu Uniunea Europeană şi acest lucru constituie un dezavantaj major pentru Republica Moldova în relaţia cu Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedinte al delegaţiei Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană, la emisiunea „Probleme la zi” de la Radio România Actualităţi.

Totodată, el a subliniat că Uniunea Europeană îşi doreşte să ajute cât mai mult Republica Moldova şi şi-a exprimat speranţa ca „autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa UE de a ajuta oamenii cât mai mult”.

Parlamentul European doreşte o creştere a sprijinului pentru Republica Moldova în următorii 7 ani, faţă de ultimii 7 ani, în contextul în care în următoarele luni se va decide asupra alocării fondurilor europene, iar alocarea acestor bani va depinde foarte mult de încrederea politică în Guvernul de la Chişinău, a remarcat Siegfried Mureşan.

CITIȚI și Reacția Ministerului Afacerilor Externe de la București la acuzațiile lui Chicu: „Aceste declarații denotă o profundă LIPSĂ DE RESPECT la adresa României și a relației bilaterale privilegiate”

„Din 2014 până acum, Republica Moldova a primit din partea Uniunii Europene peste 750 de milioane de euro fonduri nerambursabile, bani gratis, care au mers în proiecte de modernizări de şcoli, reabilitări de drumuri, extinderi de spitale, modernizări de instituţii publice ş.a.m.d.. Deci în primul rând e vorba de fonduri europene pe următorii 7 ani, care vor merge în politici concrete pentru oameni, şi vrem să facem cât mai mult. În plus, este vorba şi de asistenţă macrofinanciară, sprijin - o parte fonduri gratuite, o parte credite, în condiţii extrem de avantajoase, pentru Guvernul Republicii Moldova, pentru a-şi acoperi deficitul, pentru a putea finanţa Republica Moldova, şi aceşti bani depind foarte mult, alocarea acestor bani depind foarte mult de încrederea politică în Guvernul de la Chişinău şi de îndeplinirea condiţionalităţilor politice. (…) Noi, Parlamentul European dorim o creştere a sprijinului pentru Republica Moldova în următorii 7 ani faţă de ultimii 7 ani de zile. Deci în ultimii 7 ani au fost 750 de milioane de euro, dorim să fim între 800 de milioane de euro şi un miliard de euro fonduri europene nerambursabile în perioada următoare, plus asistenţa macrofinanciară, banii pentru Guvernul Republicii Moldova. Aici, Uniunea Europeană are la dispoziţia Republicii Moldova 100 de milioane de euro, de doi ani de zile”, a declarat Siegfried Mureşan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md