07:54:38 07.07.2020
 
Stiri

Semnal de ALARMĂ dat de ex-ministrul Sănătăţii, în legătură cu temutul coronavirus: "Noapte bună, Moldova! Până la primul coronavirus, care e foarte aproape"

Social 23.02.2020 09:31 Vizualizări5725 Autor: Ziarul National
Semnal de ALARMĂ dat de ex-ministrul Sănătăţii, în legătură cu temutul coronavirus:


Fostul ministru al Sănătăţii, Ala Nemerenco, crede că autorităţile R. Moldova ar fi trebuit să întreprindă până acum un şir de acţiuni concrete în legătură cu temutul coronavirus, după ce acesta s-a răspândit şi în Italia, unde se află o importantă comunitate de moldoveni.

"Două decese au fost înregistrate în Italia. Cazurile sunt în nordul Italiei, în regiunile Lombardia și Veneto. Toate școlile au fost închise, iar evenimentele contramandate. Zece orașe sunt izolate în carantină. În Lombardia sunt 46 de pacienți, iar 11 în Veneto. Să nu uităm că în Italia se află un număr foarte mare de cetățeni ai R. Moldova, iar mulți din ei în regiunile afectate", a menţionat fosta ministră.
Nemerenco a precizat că autorităţile de la Chişinău deja trebuiau să întreprindă măsuri concrete. "Cel târziu sâmbătă după-amiază, premierul Chicu ar fi trebuit să convoace ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, în care Ministerul Sănătății să prezinte un plan de măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, în legătură cu situația de criză din Italia".
Fosta ministră se întreabă dacă pasagerilor veniţi din Italia li se aplică scanarea termometrică pentru depistarea temperaturii febrile.

"Apropo, la Minsk fiecare pasager este scanat de trei ori - la ieșirea din avion, la intrarea în aeroport și la trecerea în zona de tranzit. Dar la punctele terestre de trecere Albița, Sculeni, Oancea și tren Ungheni? Asta ar fi trebuit s-o facă ai noștri deja de ieri. De asemenea, e necesară crearea unei Celule de criza (de tip Task Force) la Ambasada R. Moldova în Italia, căreia ministerul de resort împreuna cu cel de Externe îi va delega sarcini concrete. Ministerul sau Agenția de Sănătate Publică trebuie să între urgent în contact cu autoritățile sanitare italiene pentru schimb de informații, care ar ajuta la măsurile de stopare a raspandirii coronavirusului.

Totodată, cetățenilor noștri trebuie să li se recomande prin intermediul ambasadei să țină cont de toate indicațiile autorităților sanitare italiene și să-și anuleze călătoriile spre casă, pe cât e posibil. Chiar și din motivul că, dacă contactează boala, în Italia șansele de însănătoșire sunt mult mai mari. De asemenea, cetățenilor de aici trebuie să-și contramandeze călătoriile spre aceste zone, iar dacă pleacă să fie informaţi cu toate Instrucțiunile, inclusiv telefoanele liniilor verzi din Italia.
Dar toate acestea s-ar fi întâmplat în orice altă țara, numai nu la noi. La noi, ca în povestea cu lampa lui Alladin - “В Багдаде все спокойно». Noapte buna, Moldova! Până la primul coronavirus, care e foarte aproape...", a avertizat fosta ministră.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


macar 23.02.2020 10:51

chicu se scarchina limba !!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md