22:22:45 27.02.2020
 
Stiri

Șefii de la ANRE, CCA, ANI sau Consiliul Concurenței ar putea fi DEMIȘI. Litvinenco: „Pun piedici noii guvernări”

Politică 18.10.2019 10:19 Vizualizări2595 Autor: Ziarul National
Șefii de la ANRE, CCA, ANI sau Consiliul Concurenței ar putea fi DEMIȘI. Litvinenco: „Pun piedici noii guvernări”


Șefii de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Consiliul Concurenței (CC), Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălarii Banilor, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor sau Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) ar putea fi demiși din funcții.

Șeful Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, deputatul PAS Sergiu Litvinenco, a anunțat astăzi că Blocul „ACUM” va înregistra în Parlament o inițiativă legislativă care va introduce temeiuri suplimentare de revocare din funcție a conducerii acestor instituții.

Potrivit lui Litvinenco, începând cu anul 2016, guvernarea democrată și-a pus la conducerea mai multor instituții din subordinea Parlamentului „clientela politică” și aceasta are menirea de a menține controlul PD asupra lor și a pune piedici noii guvernări. În mod special, șefii de la CCA și Consiliul Concurenței nu și-ar îndeplini atribuțiile, spune deputatul.

„Democrații au numit acest lucru inamovabilitate, noi numim asta impunitate”, a argumentat deputatul, spunând că astăzi acești șefi nu pot fi demiși nici dacă nu-și îndeplinesc obligațiunile prevăzute de lege.

Astfel, odată cu adoptarea modificărilor, activitatea șefilor de la instituțiile enumerate mai sus va fi supusă evaluărilor și, în funcție de rezultatele acestora, ar putea pleca din funcții.

De asemenea, inițiativa prevede și restructurarea unor instituții, cum ar fi micșorarea de la 9 la 7 a numărului de membri ai CCA și de la 5 la 3 al celor de la Consiliul Concurenței.

Noii șefi de la aceste instituții vor fi numiți ulterior prin concurs, nu prin înțelegeri politice în Parlament, așa cum se întâmplă în prezent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md