16:02:44 25.07.2024
Stiri

Ședința Parlamentului, marcată de un nou scandal: Cei șapte deputați afiliați lui Șor, interziși la cinci ședințe, au încercat să intre în sală, dar nu au fost lăsați. Comuniștii și socialiștii le-au ținut apărarea

Actualitate 14.06.2024 13:03 Vizualizări1361 Autor: Ziarul National
Ședința Parlamentului, marcată de un nou scandal: Cei șapte deputați afiliați lui Șor, interziși la cinci ședințe, au încercat să intre în sală, dar nu au fost lăsați. Comuniștii și socialiștii le-au ținut apărarea
Cei șapte deputați afiliați lui Ilan Șor au scandat „Rușine” în fața ușii închise pentru ei în Parlament


Cei șapte deputați afiliați fugarului Ilan Șor, cărora le-a fost interzisă participarea la cinci ședințe ale Parlamentului, după ce au blocat ieri tribuna și au „torpilat” ședința în plen, au inițiat procedura de demitere a președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Anunțul a fost făcut astăzi de către deputata Marina Tauber în fața mulțimii aduse să protesteze în fața Parlamentului.

„Semnăm în fața dumneavoastră inițiativa legislativă privind demiterea președintelui Parlamentului și o vom transmite colegilor din Blocul comuniștilor și socialiștilor”, a afirmat Marina Tauber, după ce a incitat mulțimea să strige „Jos maia Sandu” și „Jos dictatura”.

Toți cei șapte deputați afiliați lui Șor au ținut discursuri preponderent în limba rusă, atacând guvernarea și solicitând organizarea de alegeri anticipate.

Totodată, aceștia au vrut să intre în sala plenului, în timp de deputații majorității parlamentare dezbăteau proiecte de legi, dar nu au fost lăsați de către Serviciul Protecție și Pază de Stat. Acolo, sub ușă, deputații Marina Tauber, Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Reghina Apostolova au scandat „Rușine”.

CITIȚI și Deputații afiliați condamnatului Ilan Șor, INTERZIȘI la cinci ședințe ale Parlamentului: „Nu au nimic sfânt în ei”

Întâmplător sau nu, Blocul comuniștilor și socialiștilor a înregistrat în dimineața zilei de astăzi de zi un proiect „privind exprimarea votului de încredere pe motiv că în plenul Parlamentului sistematic deputații sunt atacați, se încalcă pluralismul de opinie”, așa cum a anunțat socialistul Vlad Batrîncea, după ce a avut o propunere la ordinea de zi, deși aceasta a fost aprobată încă ieri de Parlament.

„Ați spus de încredere, am auzit foarte bine, trebuia repetiție de făcut cum trebuie. (…) Ordinea de zi pentru ziua de azi a fost votată ieri, de aceea la ședința viitoare propuneți la Biroul permanent sau în ședința în plen, dar nu-mi mai exprimați încrederea voi, vă rog. Eu deja o am”, a ironizat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Drept urmare, deputații comuniști și socialiști au părăsit ședința Parlamentului, protestând împotriva „atacurilor sistematice împotriva deputaților”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md