10:53:25 02.06.2020
 
Stiri

Secretarul general al Guvernului: „Prețul la chirie pentru instituțiile mass-media în incinta Casei Presei va fi MICȘORAT”

Social 10.09.2019 09:12 Vizualizări2696 Autor: Ziarul National
Secretarul general al Guvernului: „Prețul la chirie pentru instituțiile mass-media în incinta Casei Presei va fi MICȘORAT”


Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a semat un ordin potrivit căruia prețul pentru chirie achitat de instituțiile mass-media care au birouri în Casa Presei din centrul Chișinăului va fi micșorat.

Potrivit lui Spînu, decizia a fost luată după ce a primit mai multe sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.

„În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizați de către mai multe instituții mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele și noi în sfârșit să avem presă liberă fără a i se pune bețe în roate”, a precizat secretarul general al Guvernului, în cadrul unei ședințe cu responsabilii de acest domeniu.

Andrei Spînu a mai declarat că până acum sursele de informare în masă închiriau spații potrivit coeficientului maxim de piață, de 1,5. Ordinul semnat prevede micșorarea acestuia până la coeficientul 1,0.

Angajații Direcției respective urmează ca, în termen de 30 de zile, să modifice contractele încheiate anterior cu instituțiile media care activează în Casa Presei.

Amintim că fosta guvernare a încercat să privatizeze la prețuri mici circa 2 000 de metri pătrați din Casa Presei, de la parter și primul etaj, iar actualul Guvern a anunțat că acele contracte semnate ar putea fi reziliate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md