20:47:09 27.10.2020
 
Stiri

Se DEZINTEGREAZĂ Partidul Democrat? Organizațiile teritoriale Briceni și Orhei nu-l mai vor pe Filip președinte și PĂRĂSESC formațiunea. Reacția democraților

Actualitate 24.08.2020 18:03 Vizualizări1804 Autor: Ziarul National
Se DEZINTEGREAZĂ Partidul Democrat? Organizațiile teritoriale Briceni și Orhei nu-l mai vor pe Filip președinte și PĂRĂSESC formațiunea. Reacția democraților


Organizațiile Teritoriale Briceni și Orhei ale Partidului Democrat (PD) au anunțat astăzi că părăsesc formațiunea lui Pavel Filip, deoarece nu ar fi de acord cu politica promovată de actuala conducere.

Membrii OT Orhei și Briceni au anunțat că părăsesc formațiunea și rămân neafiliați în toate organele elective locale. Această decizie vine după ce deputații Eugen Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din partid.

Citește și: Nichiforciuc îl DESFIINȚEAZĂ pe Filip și-l pune în mare ÎNCURCĂTURĂ pe Stoianoglo. „Casa Presei, Cantina Guvernului și alte terenuri au fost restituite statului... Înseamnă că privatizarea a fost prin corupție”

„Ne exprimăm dezamăgirea față de modul în care Pavel Filip și apropiații săi din conducerea PD și-au ales calea să acționeze și să facă declarativ altfel de politică, după cum se anunță de la „marile tribune” și „mese rotunde”. Regretăm profund că s-a ajuns la o astfel de situație, dar în condițiile în care munca noastră, opiniile și poziția noastră nu mai contează, declarăm că ne retragem calitatea de membru al PD și rămânem neafiliați în toate organele elective locale din raionul Orhei. La fel, ne rezervăm dreptul de a reveni în PD odată cu schimbarea președintelui și a conducerii PD”, se menționează în scrisoarea democraților din Orhei.

O scrisoare similară a fost semnată astăzi și de OT Briceni, după desfășurarea ședinței Biroului executiv al organizației.

„Noi, membrii Organizației Teritoriale Briceni, declarăm că părăsim PD și ne declarăm neafiliați. Această decizie are la bază, în primul rând, dezacordul OT Briceni cu politica promovată de actuala conducere PD, în persoana dlui Pavel Filip și a grupului lui de apropiați din conducerea partidului. Actuala conducere nu respectă prioritățile și prevederile programului de activitate a partidului, și mai noi, încalcă statutul PD”, explică foștii democrați.

Citește și: Organizațiile teritoriale din Cahul și Florești ale PD, de care erau responsabili deputații Andronachi și Nichiforciuc excluși din formațiune, au PĂRĂSIT democrații

De partea cealaltă, PD susține că OT Orhei „rămâne consolidată și devotată partidului și va munci în continuare pentru a realiza proiecte concrete pentru oameni”.

„Astăzi, s-a întrunit în ședință Biroul Executiv al Organizației Teritoriale Orhei al PD. Membrii Biroului au constat că majoritatea dintre cei care au declarat că părăsesc formațiunea sunt oportuniști, care au aderat recent la partid din interese și au părăsit partidul după ce nu au obținut funcțiile râvnite. Mulți dintre aceștia nici nu participau la evenimentele și activitățile organizate de PD, deci de facto nici nu erau parte a echipei. Biroul Executiv a decis excluderea acestor persoane din PD.

La ședință a participat și domnul Sergiu Șchilniuc, care a spus că inițial a semnat declarația de plecare din partid fiind indus în eroare, dar a conștientizat acest lucru și a revenit în echipă. OT PD Orhei este formată din oameni consacrați și devotați, care susțin conducerea PD și pe președintele formațiunii, Pavel Filip. Această echipă rămâne consolidată și determinată să muncească în continuare în cadrul PD, pentru a realiza promisiunile făcute față de cetățeni”, a replicat actuala conducere a PD.

De menționat că anterior și membrii OT Cahul și OT Florești au anunțat că părăsesc formațiunea, în semn de solidaritate cu Vladimir Andronachi și Eugen Nichiforciuc, excluși de Pavel Filip din rândurile democraților. Nichiforciuc a precizat recent că dânsul a muncit foarte mult, în calitate de adjunct al secretarului general al PD, pentru consolidarea echipelor teritoriale ale PD, iar Pavel Filip ar distruge zi de zi formațiunea intrată în Parlament cu 30 de deputați, dar care a ajuns „un partid de 2-3%”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md