14:23:44 21.07.2024
Stiri

Scurgeri de informații privind finanțarea ilegală a Partidului „Șansă”. Cum sunt instruiți așa-zișii „donatori” să răspundă la întrebările oamenilor legii: „Îmi place PARTIDUL și am ajutat cu ce am putut. Altceva vă spun doar în prezența avocatului”

Actualitate 31.10.2023 14:15 Vizualizări2617 Autor: Ziarul National
Scurgeri de informații privind finanțarea ilegală a Partidului „Șansă”. Cum sunt instruiți așa-zișii „donatori” să răspundă la întrebările oamenilor legii: „Îmi place PARTIDUL și am ajutat cu ce am putut. Altceva vă spun doar în prezența avocatului”


Reprezentanții grupării criminale a lui Ilan Șor și-au instruit așa-zișii „donatori”, adică persoanele care sunt implicate în schemele de finanțare ilegală a Partidului „Șansă”, cum să răspundă oamenilor legii în cazul în care sunt chemați să ofere depoziții cu privire la banii pe care i-au „oferit” formațiunii, scrie Deschide.md, cu referire la surse din interiorul formațiunii.

Potrivit sursei citate, gruparea criminală Șor le-a pus la dispoziția „donatorilor” un avocat și le-a oferit instrucțiuni concrete cum să răspundă la întrebările oamenilor legii.

„Atenție pentru toți candidații, care mâine sunt chemați la poliție. În primul rând, nimic deosebit… Sunt chemați cei care au dat donații. Mâine dimineață avocatul pleacă în alt raion. Va veni după masă. Respectiv, sunt două variante: 1. Sunați dimineața și spuneți că avocatul acum nu poate veni, iar eu fără dânsul nu vin. Când va veni avocatul, atunci pot să mă prezint. Sau trimiteți oficial citație. 2. Vă duceți singuri și/sau nu dați declarație deloc, sau spuneți că, într-adevăr, am dat donație. Îmi place partidul, lucrez oficial, am venit oficial, am posibilitate financiară și am ajutat cu ce am putut. Și mai mult nimic. Altceva vă spun doar în prezența avocatului”, se arată într-un mesaj de la „centru” trimis persoanelor implicate în finanțarea ilegală a formațiunii.

Citește și: VIDEO // Organele de drept raportează CUMPĂRAREA alegătorilor la scară largă, în aproape toată R. Moldova, în folosul Partidului „Șansă”. „MILIOANE vin din Rusia”. Noi INTERCEPTĂRI privind cumpărarea alegătorilor

O dovadă că persoanele respective ar fi donatori doar pe hârtie e faptul că, în același mesaj, li se spune cum au „oferit” acești bani.

„În cel mai rău caz, la întrebarea cum ați făcut donație, răspundeți în felul următor: am plecat la Chișinău, la oficiul central, pe strada Armenească, numărul nu știu care… Adresa am aflat-o de pe internet sau de la persoane străine… Deja nu țin minte, am intrat în oficiu, iar acolo a fost o fată tânără… nu țin în minte cum o chema. Am prezentat buletinul de identitate, am scris cerere și am lăsat banii. Și asta e tot. Dar mai bine să vă prezentați cu avocatul sau (să dați, n.r.) cât mai puține informații. Nimic serios, pur (și simplu. n.r.) vor să vadă dacă au donat oameni vii și dacă e real”, mai sunt instruiți „donatorii”, care nu știu cum au finanțat Partidul „Șansă”.

De asemenea, pe adresa Deschide.md. a venit o înregistrare audio, în care o femeie oferă instrucții, în limba rusă, pentru așa-zișii „donatori” din Găgăuzia.

Citește și: Percheziții de amploare în 65 de locații din R. Moldova, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui PARTID politic. Trei persoane au fost REȚINUTE: „Vă sun de la Partidul „Șor”, care acum e Partidul „Șansă”. Replica lui Alexei Lungu

„Dacă să vorbim de donații, trebuie să prevenim oamenii cum să răspundă. Dacă este vorba despre Găgăuzia, trebuie să spună că a venit la ei contabilul, i-a rugat să îi susțină, ei au vrut să susțină și au oferit donații. Deja depinde în ce mărime. Trebuie să spună că au uitat sau nu știu cum îl cheamă pe contabil. Dacă se vorbește despre ultimele donații, ei trebuie să spună că li s-a propus la ședința de partid și ei consideră că au această datorie da a ajuta partidul, așa că am decis să ajut”.

Amintim că organele de drept au efectuat joi, 26 octombrie, 65 de percheziții în mai multe localități din R. Moldova, într-un dosar penal pornit pentru finanțarea ilegală a partidelor politice. Perchezițiile s-au desfășurat atât la reprezentanții Partidului „Șansă”, cât și la unii candidați independenți, ghidați de același staff, în cadrul alegerilor locale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md