07:18:33 24.05.2024
Stiri

UPDATE // Percheziții de amploare în 65 de locații din R. Moldova, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui PARTID politic. Trei persoane au fost REȚINUTE: „Vă sun de la Partidul „Șor”, care acum e Partidul „Șansă”. Replica lui Alexei Lungu

Actualitate 26.10.2023 17:20 Vizualizări2112 Autor: Ziarul National
UPDATE // Percheziții de amploare în 65 de locații din R. Moldova, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui PARTID politic. Trei persoane au fost REȚINUTE: „Vă sun de la Partidul „Șor”, care acum e Partidul „Șansă”. Replica lui Alexei Lungu


UPDATE // Liderul „Șansă”, Alexei Lungu, a venit cu o apreciere a perchezițiilor întreprinse ieri de poliție în casele activiștilor și în oficiile partidului.

„A fost lansată o altă „capodoperă” a muncii operative a bravilor noștri polițiști. După o anchetă îndelungată, aceștia au descoperit că partidul nostru s-ar părea că „finanțează” anumite activități politice. Și pentru ca acțiunile lor să pară absolut înfricoșătoare, ca în filmele polițiste, nu le-a fost lene să adauge la scenariul lor obscur o muzica amenințătoare. Acuzațiile poliției sunt rezultatul fanteziei bolnave a autorităților noastre. Toate aceste lucruri ar fi ridicole, dacă nu ar fi vorba de destinele schilodite ale oamenilor, pe care autoritățile au decis să le pună în joc de dragul reglării de conturi politice. Este limpede, că Partidul „Șansă” e o amenințare reală pentru politicienii de la putere”, a spus Lungu.


Organele de drept au descins astăzi cu percheziții la 65 de adrese din mai multe localități din R. Moldova, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic, dar și a unor „reprezentanți independenți” ghidați de același staff, în cadrul alegerilor locale. Potrivit unor interceptări publicate de Inspectoratul Național de Investigații, este vorba de Partidul „Șansa”, care ar fi succesorul Partidului „Șor”, scos în afara legii. În urma perchezițiilor de astăzi au fost reținute trei persoane, membri ai partidului vizat.

Conform Poliției, practic la toți figuranții percheziționați au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost instalată aplicația mobilă pentru gestionarea tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.


„Au fost acumulate probe privind finanțarea ilegală a oficiilor teritoriale ale respectivului partid; înregistrarea candidaților independenți, dar susținuți confidențial de același partid; falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea și înregistrarea candidaților; achitarea sumelor de 20 000 de lei candidaților partidului și candidaților independenți susținuți confidențial de acest partid; achitarea sumelor de la 500 până la 3 000 de lei persoanelor care dau acordul să voteze pentru candidații acestui partid; intenția de a corupe integral alegătorii unor localități etc.”, subliniază sursa citată.

De asemenea, organele de drept au publicat și câteva interceptări ale figuranților, în care aceștia vorbesc despre sume de bani.

„Eu sun de la Partidul „Șansă”, care anterior era Partidul „Șor”; „Fetele vor banii și ai mei tot vor banii”; „În primul rând, ce au dat aceea am dat. Când vor da vă voi spune”, spun protagoniștii interceptărilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md