22:17:23 21.08.2019
 
Stiri

PREMIERĂ // SCREENING al colului uterin: Echipament performant la două instituții medicale din Chișinău, procurat cu 140 de mii de dolari

Social 06.06.2019 13:19 Vizualizări1119 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // SCREENING al colului uterin: Echipament performant la două instituții medicale din Chișinău, procurat cu 140 de mii de dolari JC

Departamentul Morfopatologie al Spitalului Clinic Republican și Laboratorul de Histopatologie al Institutului Mamei și Copilului au fost dotate cu echipament performant pentru serviciile de screening de col uterin.

Lotul de echipament, dat astăzi în exploatare, conține mai multe dispozitive medicale de laborator folosite pentru prestarea serviciilor de screening al colului uterin la femei și este o premieră pentru R. Moldova.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că, grație acestui echipament, va spori calitatea serviciilor medicale de screening cervical prestate de cele două laboratoare.Echipamentul a costat circa 140 000 de dolari și a fost procurat prin intermediul Serviciului de Achiziții al UNFPA, în cadrul Proiectului „Prevenirea Cancerului de Col Uterin în Republica Moldova”, în baza suportului financiar oferit de către Agenția Elvețiană pentruDezvoltare și Cooperare.

În R. Moldova, zilnic peste 700 de femei fac testul de screening cervical care le ajută să prevină cancerul de col uterin. Însă o bună parte dintre femei se adresează la medic prea târziu, astfel la fiecare trei zile o femeie moare din această cauză.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md