23:38:17 11.08.2022
Stiri

SCHEMĂ // Șase mașini de LUX, FURATE din statele UE, depistate în R. Moldova: Introduse ilegal în republică și VÂNDUTE unor cumpărători de bună-credință. Pagubă de 15 milioane de lei

Actualitate 02.12.2021 10:52 Vizualizări4009 Autor: Ziarul National
SCHEMĂ // Șase mașini de LUX, FURATE din statele UE, depistate în R. Moldova: Introduse ilegal în republică și VÂNDUTE unor cumpărători de bună-credință. Pagubă de 15 milioane de lei


Polițiștii și procurorii au depistat și ridicat de pe teritoriul R. Moldova alte șase mașini care ar fi sustrase de pe teritoriul Uniunii Europene, în cadrul unei operațiuni desfășurate în comun cu autoritățile de aplicare a legii din România, Franța, Germania, Ungaria, sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC).

Mașinile au fost introduse ilegal în R. Moldova și vândute unor cumpărător de bună-crediță, care au rămas acum și fără automobile, și fără bani.

Oamenii legii au stabilit că, după sustragerea mijloacelor de transport, acestora le erau modificate elementele de identificare a caroseriei și ulterior introduse în R. Moldova prin contrabandă. La traversarea frontierei de stat, erau plasate plăcuțe de înmatriculare clonate de pe alte automobile înregistrate în mod oficial. În așa fel erau perfectate acte false pentru plăcuțele de înmatriculare clonate. Apoi, mașinile erau înmatriculate în baza actelor europene obținute în mod fraudulos și expuse spre vânzare pe piața auto din R. Moldova.

Până la momentul actual, în cadrul operațiunii internaționale au fost identificate și ridicate circa 38 de automobile procurate, cumpărătorilor fiindu-le cauzate daune materiale în proporții deosebit de mari.

Aceștia s-au pomenit că mașinile pe care credeau că le dețin legal sunt, de fapt, furate. Astfel, victimelor le-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de circa 15 milioane de lei.

Poliția le recomandă cetățenilor să fie foarte atenți atunci când procură automobile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md