06:41:13 10.07.2020
 
Stiri

SCÂNTEI între fostul și actualul ministru al Justiției: Ce prevede noul concept de reformare a sectorului judiciar, elaborat de Nagacevschi. „Este un mincinos”

Social 27.11.2019 18:20 Vizualizări2372 Autor: Ziarul National
SCÂNTEI între fostul și actualul ministru al Justiției: Ce prevede noul concept de reformare a sectorului judiciar, elaborat de Nagacevschi. „Este un mincinos”


Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, aruncă din nou săgeți către fosta conducere a ministerului, afirmând de această dată că nu a găsit niciun concept ajustat al reformei justiției, care să prevadă schimbări la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și evaluarea extraordinară a judecătorilor, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

De cealaltă parte, fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, îl numește „mincinos” pe succesorul ei și amintește că dânsul, pe când era consilierul socialistei Zinaida Greceanîi, a participat la o ședință de la minister încă pe 2 noiembrie curent, când s-a pus în discuție subiectul.

Nagacevschi s-a plâns astăzi, după ședința Guvernului, că a trebuie să elaboreze „de urgență” un nou concept al reformei justiției pe care l-a expediat Comisei de la Veneția, ce urmează să se întrunească în ședință la începutul lunii decembrie curent.

CITIȚI și Opinia preliminară a Comisiei de la Veneția vizavi de reforma justiției propusă de Guvernul de la Chișinău: „Judecătorii și procurorii care NU trec evaluarea integrității să nu fie menținuți în sistem”

Astfel, reforma care poartă semnătura lui Nagacevschi nu mai prevede reducerea până la 17 a numărului de judecători la CSJ, așa cuma fost anunțat anterior, iar magistrații vor fi evaluați în baza unui instrument ajustat, a spus ministrul, fără a oferi detalii.

Fadei Nagacevschi și-a exprimat speranța că, până în luna martie 2020, Republica Moldova va obține un aviz din partea Comisiei de la Venenția, iar „cel târziu în luna mai să începem evaluarea extraordinară a judecătorilor”.

„Este un mincinos acest ministru al Justiției, ca și șefii lui care se schimba după bătaia vântului. Zice ca nu a găsit niciun concept ajustat la recomandările Comisiei de la Veneția și niciun proiect de lege revizuit. Chiar el a participat la o sedinta unde am discutat conceptul revizuit încă pe 2 noiembrie. Ulterior acestei ședințe, dar și altor discuții, am lucrat intens pe revizuirea proiectului de lege și urma ca pina pe 22-25 noiembrie acesta sa fie prezentat Comisiei de la Veneția. Colegii de la minister au proiectul aproape de finalizare, doar că noii conduceri acest concept nu îi convine și bine că e așa”, a comentat fosta ministră a Justiției, Olesea Srtamate, pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md