02:43:26 18.08.2019
 
Stiri

Șase MILIOANE de lei, obținute din vânzarea drogurilor, ajunse în bugetul de stat: Capul grupării, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare

Social 06.02.2019 12:37 Vizualizări1427 Autor: Ziarul National
Șase MILIOANE de lei, obținute din vânzarea drogurilor, ajunse în bugetul de stat: Capul grupării, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare
Șase milioane de lei obținute în urma vânzării ilegale a drogurilor au fost confiscate și au ajuns în bugetul de stat, iar capul grupării, un ins de 30 de ani din Chișinău, a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare.

Sentința a fost dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au demonstrat că individul respectiv a fondat, începând cu anul 2016, un grup criminal și a pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Acesta, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare cifrată, negocia procurarea drogurilor din Ucraina și China cu introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova prin colete poștale și rute internaționale de pasageri, fiind camuflate în diferite obiecte.

Organizatorul infracțiunilor a creat un „telegram canal” securizat, unde plasa informații despre vânzarea drogurilor, iar doritorii de a cumpăra stupefiante, urmărind indicațiile transmise, depuneau mijloace bănești pentru procurarea substanțelor narcotice pe conturile bancare specificate de către condamnat.

După aceasta, cumpărătorul primea de la organizator informația de unde putea lua drogurile.

AsPână în luna iulie 2018, gruparea criminală a realizat droguri pe teritoriul Republicii Moldova în sumă de peste șase milioane de lei, pe care liderul grupării criminale le-a încasat de pe conturile bancare deschise în prealabil pe numele unor terțe persoane și îi legaliza prin procurarea criptovalutei de tip bitcoin.

Procurorii anunță că vor contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel, considerând-o prea blândă.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md