12:31:47 28.04.2024
Stiri

Șase lucruri mai puțin cunoscute despre mierea de albine

Reportaj 07.10.2014 16:22 Vizualizări2307 Autor: Ziarul National


Șase lucruri mai puțin cunoscute despre mierea de albine sursa: doctorulzilei.ro

Mulți o folosesc doar pentru a-și îndulci cafeaua sau ceaiul, însă mierea de albine este un adevărat medicament natural.

Potrivit doctorulzilei.ro, mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunilor respiratorii, dar şi în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Atenție, însă, nu e indicată bebelușilor și diabeticilor.

1.Tratează acneea

Mierea se mai poate folosi şi pentru tratarea acneei. Se pot face măşti doar cu miere sau cu miere şi polen în care să se pună şi o picătură de propolis. Aplicată în strat gros, mierea previne suprainfectarea rănilor, accelerează regenerarea ţesuturilor afectate şi favorizează cicatrizarea.

2. Hrăneşte celulele hepatice

În cazul afecţiunilor hepatice, ficatul are nevoie de un regim hiperglucidic, vitamine şi proteine, iar studiile arată că mierea acţionează la nivelul aparatului digestiv, ajutând la asimilarea alimentelor. Mierea e utilă şi pentru problemele intestinale cronice precum constipaţia sau ulcerul duodenal.

3. Eficientă în tratarea gripei și răcelii

Manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalaţiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. Substanţa volatilă, uleiurile şi flavonoizii vor desfunda căile respiratorii. La această compoziţie puteţi adăuga o linguriţă de tinctură de propolis. Tot pentru eliberarea căilor respiratorii, specialistul recomandă mierea de tei ca îndulcitor în ceai.

4. Ameliorează palpitațiile

Dacă boala nu e asociată cu diabet, mierea e bună şi pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru muşchiul cardiac. Chiar şi o palpitaţie uşoară se linişteşte cu o linguriţă de miere dizolvată într-un pahar cu apă. În cazul diabeticilor, medicii recomandă mierea de salcâm.

5. Periculoasă pentru bebeluși

Mierea poate conţine spori ai bacteriei Clostridium botulinum. Cu toate acestea, pentru oamenii adulţi nu reprezintă o problemă, având în vedere că este vorba doar de spori, nu şi de toxină. În schimb, la sugari (copiii mai mici de 13 luni) aceşti spori se pot transforma în toxina Clostridium botulinum, odată ajunşi în intestine. Această toxină este foarte periculoasă otrăvind terminaţiile nervoase şi paralizând muşchii.

6. Fără impurități nu înseamnă naturală

Cel puțin un sfert din mierea din comerț este contrafăcută. Iată câteva indicii care arată că mierea este naturală: în primul rând, mierea naturală are o aromă specifică și oferă o senzație fină când este înghițită. De asemenea, prezintă impurități naturale: polen, microparticule de ceară și uneori propolis. Are o textură fină, se prelinge și nu face spumă. În schimb, mierea contrafăcută are un miros greu sau nu prezintă nicio aromă. Poate fi separată în straturi și este limpede, fără pic de impurități. Se întinde ușor pe felia de pâine și, nu în ultimul rând, produsul fals face spumă.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md