05:14:27 24.04.2024
Stiri

Rusia, ÎNFRÂNGERE dureroasă în fața României: ,,Lavrov știe că România a câștigat o luptă importantă în R. Moldova. Rușii au livrat în R. Moldova doar gaz scump și ȘANTAJ"

Actualitate 02.03.2024 15:58 Vizualizări2849 Autor: Ziarul National
Rusia, ÎNFRÂNGERE dureroasă în fața României: ,,Lavrov știe că România a câștigat o luptă importantă în R. Moldova. Rușii au livrat în R. Moldova doar gaz scump și ȘANTAJ


România câștigă, iar Rusia pierde teren în R. Moldova. Anume din acest motiv ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a avut o ieșire nervoasă la adresa Chișinăului, în cadrul Forumului Diplomatic din Antalya, Turcia, crede comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc.

Șeful diplomației ruse a învinuit ,,conducerea română de la Chișinău", pentru faptul că nu le satisface doleanțele așa-ziselor autorități din Transnistria, enclava separatistă controlată de Rusia.

,,Într-o declarație dată astăzi, Lavrov folosește expresia conducerea română de la Chișinău. Bineînțeles că o folosește în sens negativ, încercând să adâncească conflictul dintre populația rusofonă și moldoveni, dintre susținătorii direcției pro-Est și cei care susțin curentul pro-Vest. El spune că autoritățile de la Chișinău încearcă să blocheze formatul 5+2, care are ca scop rezolvarea problemei transnistrene. Doar că formatul acesta nu a dat nicio soluție timp de 20 de ani, iar după invazia Federației Ruse în Ucraina putem spune că formatul e mort și îngropat", a scris Hrițuc pe Facebook.

Partea bună e că și Moscova conștientizează că România a câștigat o luptă importantă în R. Moldova, crede analistul politic.

,,Toate acțiunile - pornirea procesului de interconectare în domeniul energetic, ajutarea cu bani și fonduri a diverselor localități din R. Moldova, susținerea Chișinăului pentru aderarea la UE, îl fac pe Lavrov să folosească astăzi expresia conducerea românească. La drept vorbind, atât Maia Sandu, cât și ceilalți oficiali moldoveni au păstrat tot timpul o linie roșie când a venit vorba de România. Niciun oficial guvernamental de la Chișinău n-a făcut un pas în plus. Mai mult, sunt unii pe acolo care mai folosesc și termenul românașii.

Cu toate astea, Lavrov folosește expresia conducerea românească. Asta demonstrează că ei știu că au pierdut cursa. Nu au reușit să livreze în R. Moldova nimic. Nu se compară la niciun capitol cu România. Au livrat doar gaz scump și șantaj.

Dacă nu mă înșel, cred că e prima dată când Lavrov folosește expresia aceasta. Asta înseamnă că pe ruși îi doare faptul că R. Moldova iese din sfera lor de influență. De la pactul Kozak și Guvernul comun PSRM-PAS până la conducerea română - e mult subînțeles acolo", a conchis Hrițuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md