01:04:59 25.10.2021
Stiri

România, pregătită să sprijine procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale a R. Moldova

Actualitate 13.10.2021 14:37 Vizualizări1934 Autor: Ziarul National
România, pregătită să sprijine procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale a R. Moldova


O echipă de experți ai Statului Major al Apărării din armata României se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 12-15 octombrie curent cu scopul de a identifica toate căile de asistență în domeniul formării profesionale inițiale și dezvoltării continue a corpului de sergenți și soldați ai Armatei Naționale a R. Moldova.

Analiza și identificarea soluțiilor de sprijin pentru dezvoltarea corpului de sergenți ai Armatei Naționale au fost temele principale discutate, astăzi, în cadrul întrevederii ministrului Apărării Anatolie Nosatîi cu echipa de experți ai Statului Major al Apărării din armata României.

Ministrul Nosatîi a menționat despre obiectivele de transformare a Armatei Naționale într-o instituție ajustată la standardele internaționale, prioritățile direcționate spre dezvoltarea corpului de soldați și sergenți, precum și problemele cu care se confruntă această categorie de militari, cu accent pe protecția socială, salarizare și studii.

Un comunicat de presă al Ministerului Apărării arată că oficialul de la Chișinău a mulţumit Guvernului României pentru asistența oferită pe parcursul anilor, prin intermediul programelor şi cursurilor de instruire cu participarea soldaților și sergenților, precum și pentru disponibilitatea specialiștilor din armata română de a împărtăși experiența în domeniu. Astfel, Anatolie Nosatîi a spus că mizează în continuare pe expertiza părții române în crearea unui efectiv de sergenți viabil, profesionist și interoperabil cu celelalte armate.

Colonelul Iulian Negoescu, liderul echipei de experți români, a reiterat disponibilitatea de a sprijini procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale conform standardelor internaționale. Colonelul Negoescu a evidențiat importanța abordării subiectelor de cooperare bilaterală în cadrul comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării, precum și creșterii interoperabilității dintre cele două armate, prin participarea militarilor moldoveni şi români la exerciţii bilaterale și multinaţionale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md