01:18:46 21.04.2024
Stiri

România a dotat Spitalul raional Florești cu echipamente moderne în sumă de două milioane de lei: Cu 700 de intervenții chirurgicale mai multe în fiecare an

Actualitate 20.03.2023 09:54 Vizualizări1082 Autor: Ziarul National
România a dotat Spitalul raional Florești cu echipamente moderne în sumă de două milioane de lei: Cu 700 de intervenții chirurgicale mai multe în fiecare an


Spitalul raional Florești a fost dotat cu două aparate moderne de anestezie necesare pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente. Medicii de a Florești spun că achiziția va contribui la îmbunătățirea asistenței medicale acordate și la majorarea numărului de intervenții chirurgicale realizate anual.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Bugetul total al proiectului este de două milioane de lei.

Până acum, instituția nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente, iar odată cu primirea celor două aparate cu caracteristici tehnice avansate, mai mulți pacienți vor fi operați, astfel încât starea lor de sănătate să nu să se agraveze.

Anual, la Spitalul raional Florești sunt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală, potrivit datelor instituției. Având în dotare aceste dispozitive de ultimă generație, medicii își propun să sporească numărul de operații în medie până la 2 200 pe an.

La fel, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului – chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie, terapie generală, au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrjirilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md