09:14:43 24.01.2020
 
Stiri

Renato Usatîi e REVOLTAT că actuala guvernare NU a realizat nimic din promisiunile făcute: „Parlamentul se transformă tot mai mult într-un teatru al absurdului. „DEZOLIGARHIZAREA înseamnă majorarea tarifelor”

Partide/Comunicate 17.08.2019 19:11 Vizualizări1130 Autor: Ziarul National
Renato Usatîi e REVOLTAT că actuala guvernare NU a realizat nimic din promisiunile făcute: „Parlamentul se transformă tot mai mult într-un teatru al absurdului. „DEZOLIGARHIZAREA înseamnă majorarea tarifelor”


Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, critică dur activitatea Legislativului de la Chișinău și deputații din actuala majoritate parlamentară, pentru faptul că nu au realizat nimic din promisiunile pe care le-au făcut, în schimb și-au luat salariile și merg în vacanță.

Potrivit lui Usatîi, actuala coaliție „ACUM” – PSRM urma să adopte unele legi imortante, care să se răsfrângă pozitiv asupra vieții oamenilor. „Parlamentul Moldovei se transformă tot mai mult într-un teatru al absurdului. Cetățenii i-au rugat pe aleșii poporului să lase odihna la o parte și să se ocupe cu ceea ce le-a fost încredințat – să voteze legea lustrației, să anuleze legea care a pus întoarcerea miliardului furat pe spatele oamenilor, să stopeze schemele din a căror cauză achită tarife hoțești pentru energia electrică, să curețe administrația de stat de ortacii lui Plahotniuc, să le ridice imunitatea parlamentară uzurpatorilor și figuranților furtului secolului, să revizuiască dosarele politice, să-i elibereze și reabiliteze pe condamnații politici, pe care i-a hărțuit în toți acești ani regimul lui Plahotniuc și multe altele”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Acesta critică deputații că s-au grăbit să meargă în vacanță, deși au lucrat „doar două luni” de la începutul anului. Acesta crede că deputații nu au meritat salariile pe care le-au ridicat până acum: „În schimb vedem că deputații, deși au lucrat doar o parte din iunie și în iulie, au intrat în concediu de la 1 august. Au revenit pentru două zile, timp în care, în principiu, nu au adoptat nicio decizie importantă care ar influența în bine viețile oamenilor. Astfel, deputații aleși în februarie, au lucrat, de facto, două luni, dar vor primi salariul pentru jumătate de an”.

În opinia lui Usatîi, aleșilor poporului că nu au îndeplinit niciuna dintre promisiunile făcute în campania electorală, când vorbeau de dezoligarhizarea țării. „Toți principalii figuranți ai jafului secolului și uzurpatorii puterii în stat rămân la libertate. Practic toate schemele democraților lui Plahotniuc de monopol asupra exportului de metale, cereale sau nuci continuă să funcționeze. Niciun contrabandist din cadrul MAI nu a fost trimis în fața justiției. Din contra, unii dintre ei sunt acum în preajma noului ministru de Interne, deși anume un coleg de-al său de partid a stat nouă luni la închisoare pentru că a deconspirat schemele de contrabandă cu țigări și beneficiarii acestora”.

Liderul „Partidului Nostru” se arată dezamăgit de inactivitatea actualei majorități. „Inacțiunea, nehotărârea, lipsa voinței politice și, în unele cazuri, preluarea practicilor criminale ale fostului regim au devenit principalele caracteristici ale noilor autorități și ale componentelor majorității parlamentare. Este clar că regimul lui Plahotniuc trebuia dat jos. Pentru aceasta a luptat „Partidul Nostru”, în pofida persecuțiilor judecătorilor și procurorilor lui Plahotniuc, în pofida faptului că a fost exclus în mod repetat de la alegeri și a altor abuzuri, în timp ce unii din actuala guvernare făceau front comun cu PD. La fel de clar este însă și faptul că actualul Parlament nu răspunde așteptărilor și speranțelor alegătorilor”.

Usatîi promite că în viitorul Parlament vor intra deputați care se vor gândi în primul rând la oameni. „În mod cert vom face așa ca în viitor cetățenii moldoveni să se mândrească cu deputații lor, care, într-adevăr să fie slugi ale poporului, dar nu să paraziteze pe spatele oamenilor”.

Citește și: Primele MAJORĂRI. ANRE a aprobat mărirea tarifului la energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa”. Cu cât vom plăti mai SCUMP

De asemenea, acesta este revoltat că actuala guvernare nu a făcut nimic pentru a înlătura companiile intermediare și astfel Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) „continuă să fure poporul” prin majorarea tarifelor la energia electrică.

„Majorarea tarifelor la energia electrică, fără ca mai întâi să fie distruse toate schemele și înlăturați intermediarii, reprezintă o nouă hoție din buzunarul cetățenilor”, a subliniat Usatîi, după ce ANRE a aprobat majorarea tarifului pentru consumatorii din Centrul și Sudul țării cu 10 bani, iar pentru cei din Nord, inclusiv din Bălți, cu 32 de bani pentru un kWh.

„În loc să majorați tariful, trebuia să înlăturați companiile intermediare. ANRE continuă să fure poporul care și așa este cel mai sărac din Europa și care din cauza acestor scheme achită cele mai mari tarife la energia electrică din regiune. Chiar credeți că dezoligarhizarea înseamnă majorarea tarifelor pentru consumatori, lăsându-i pe hoți și tâlhari să fugă din țară? Credeți că răbdarea poporului e nemărginită?”, întreabă acesta.

Usatîi se arată convins că alegătorii din R. Moldova vor taxa actuala guvernare, la alegerile locale, pentru aceste majorări.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md