05:42:44 08.12.2023
Stiri

REGULI NOI la punctele de control transnistrene și amenzi mai mari pentru încălcări

Social 25.12.2014 16:58 Vizualizări1665 Autor: Stela Mihailovici
REGULI NOI la punctele de control transnistrene și amenzi mai mari pentru încălcări novostipmr.ru


Persoanele care vor încălca regulile la punctele de control transnistrene vor fi sancționate mai dur. Un proiect de lege în acest sens a fost propus de liderul de la Tiraspol Evghenii Șevciuk și a fost votat de sovietul suprem.

Cei care nu se vor supune cerințelor vameșilor transnistreni vor achita amenzi de șase ori mai mari – 5100 de ruble față de 850 de ruble transnistrene cât se plătește în prezent. Aceasta constituie aproximativ șapte mii de lei. De asemenea, încălcările ar putea fi pedepsite cu 200 de ore de muncă în folosul comunității sau 30 de zile de arest. Pentru încălcări minore va exista sancțiunea sub formă de avertisment.

În premieră, în codul contravențional al Transnistriei va fi introdus un articol numit „obstrucționarea intrării sau ieșirii prin punctul de control”. Potrivit așa-ziselor autorități transnistrene, drept temei pentru introducerea unei asemenea modificări în lege au servit acțiunile unor polițiști angajați de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, care refuză adesea să se spună cerințelor vameșilor transnitreni.

Un caz similar a avut loc pe 29 noiembrie când la punctul de control Lipcani, amplasat între orașul Tighina și satul Varnița, aflat sub jurisdicția Chișinăului, un polițist a refuzat să prezinte actele la control și s-a încuiat în mașină. La cererea vameșilor de a părăsi teritoriul postului de control pentru a nu obstrucționa trecerea altor mașini, polițistul nu a reacționat. Traficul ar fi fost blocat pentru trei ore, spun transnistrenii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md