08:17:54 26.05.2020
 
Stiri

Reguli noi la angajarea șefilor de spitale din R. Moldova: Contracte de muncă pentru doar cinci ani

Social 13.09.2019 16:01 Vizualizări1412 Autor: Ziarul National
Reguli noi la angajarea șefilor de spitale din R. Moldova: Contracte de muncă pentru doar cinci ani


Concurs anunțat cu 90 de zile înainte de expirarea contractului de muncă al directorilor de spitale și excluderea relațiilor de rudenie între membrii comisiilor de concurs și candidați.

Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul privind numirea în funcţie pe bază de concurs a directorilor spitalelor publice și a contractului-tip de management al instituţiei medicale, cu scopul de a spori nivelul de integritate şi profesionalism al managerilor instituţiilor medico-sanitare publice.

Astfel, contractele de muncă ale șefilor de spitale vor fi încheiate pentru o perioadă de cinci ani, nu pe termen nelimitat ca în prezent, iar concursul va fi anunțat cu cel puţin 90 de zile înainte de expirarea termenului aflării în funcţie a conducătorului actual.

În caz de încetare a relaţiilor contractuale înainte de expirarea termenului, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale va anunţa un nou concurs în cel mult 30 de zile de la data apariţiei vacanţei funcţiei de conducător al instituţiei medico-sanitare publice.

De asemenea, candidații vor trebui să depună o declaraţie pe proprie răspundere privind existența rudelor şi afinilor până la gradul IV inclusiv, care sunt angajaţi în instituţia medico-sanitară publică pentru care a fost anunţat concurs şi în cea care reprezintă fondatorul acesteia.

Comisia de concurs va fi formată, prin ordinul ministrului, dintr-un număr impar de membri şi anume: preşedinte (ministru, secretar de stat sau secretar general al ministerului), vicepreşedinte (reprezentant al fondatorului instituţiei pentru care s-a anunţat concurs), 2-3 membri (un funcţionar public din subdiviziunea de profil medical a ministerului sau/şi un funcţionar public din subdiviziunea responsabilă de managementul personalului medical şi un reprezentant al instituţiei publice responsabile de evaluarea şi acreditarea în sănătate.

Mai multe detalii despre modificările care vizează selectarea directorilor de spitale, aflați AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md