07:32:59 01.06.2020
 
Stiri

Recomandările Poliției pentru o minivacanță de Paște liniștită: Nu vă anunțați plecarea de acasă pe Facebook, pentru că ademeniți hoții

Social 25.04.2019 09:31 Vizualizări733 Autor: Ziarul National
Recomandările Poliției pentru o minivacanță de Paște liniștită: Nu vă anunțați plecarea de acasă pe Facebook, pentru că ademeniți hoții


Siguranța personală și a bunurilor pe care le aveți este esențială pentru a vă petrece minivacanța de Paște fără incidente.

Pentru a nu cădea pradă persoanelor agresive sau hoților, Poliția vă recomandă ca, atunci când mergeți la cumpărături, să manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, să vă supravegheaţi gențile şi să nu leplasaţi în coşul de cumpărături de unde pot fi sustrase cu uşurinţă.

Totodată, păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor.

Atunci când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ, dar cel mai bine este să folosiţi cardul pentru cumpărături.

În cazul în care plecaţi de acasă, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat Poliţia, dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa.

Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile și asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia.

Dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. Pentru că obiectele de valoare mare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenția infractorilor, nu le lăsați în locuință.

Oamenii legii vă mai sfătuiesc să nu anunţaţi plecarea de acasă prin postări pe site-urile de socializare. Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

Dacă porniți la drum, asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului. Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum și nu luaţi în maşină persoane necunoscut.

De asemenea, în noaptea de Înviere trebuie să evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool, evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră, alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele şi străzile lăturalnice, deplasaţi-vă în grup, nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute și nu răspundeţi la provocările altor persoane.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md