10:24:32 23.09.2018
 
Stiri

Rafa. Numărul 1 de drept

Sport 10.09.2013 10:24 Vizualizări1660 Autor: Ziarul National
Rafa. Numărul 1 de drept
Rafa Nadal scrie istorie în propriile lui cuvinte. Campionul spaniol a câștigat a doua oară în carieră titlul de la US Open și ajunge la 13 titluri de Slam, pe locul trei all-time. A fost 6-2, 3-6, 6-4, 6-1 pentru Rafa, într-o finală în care Djokovic a condus cu un break în setul trei și părea în control. Nadal a întors însă incredibil meciul. Diferența dintre cei doi este acum la doar 120 de puncte.

Acum un an, Rafa nu era prezent la US Open, nu era prezent nici la știri, nici în calculele de final de sezon, ba dimpotrivă, era scos din orice fel de discuție despre Slamuri, recorduri și istorie. I se cânta prohodul și se discuta mai mult despre perspectiva de a-și încheia cariera prematur. Fast-forward 12 luni mai târziu, și Rafa este deținătorul a două titluri de Slam, cinci titluri de Masters, câștigătorul a 10 titluri din 13 turnee, toate astea, grație a 60 de victorii din 63 de meciuri, fără ca vreuna dintre cele trei înfrângeri să vină pe hard. În plus, este la doar 120 de puncte de primul loc, iar asta fără să fi jucat un Slam. Și suntem abia în septembrie!

Sub fierbințeala unei finale care ne-a amețit cu câteva raliuri sufocante și cu două schimbări de direcție inopinate, e prea devreme să discutăm despre magnitudinea revenirii lui Rafa. E suficient de spus doar atât: după toate semnele, nu există un obstacol pe care Rafa să nu-l poată trece. Nu există problemă căreia să nu-i găsească soluție, după cum nu există limite pentru un jucător căruia, la finalul zilei, îi place foarte mult să lupte, să muncească și să concureze împotriva celor mai buni. Intrarea în istorie e un bonus. Iar de azi, Rafa e în primii trei jucători din lume din toate timpurile ca număr de Slamuri câștigate, completând o tripletă în jurul căreia se vor spune milioane de cuvinte: Federer (17) - Sampras (14) - Nadal (13).
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md