09:21:33 27.03.2023
Stiri

R. Moldova trimite ajutoare pentru victimele cutremurului devastator din Turcia

Actualitate 15.03.2023 11:54 Vizualizări846 Autor: Ziarul National
R. Moldova trimite ajutoare pentru victimele cutremurului devastator din Turcia


R. Moldova va trimite un lot de produse de primă necesitate pentru adulți și copii, în calitate de ajutor umanitar pentru victimele cutremurului devastator din Turcia.

Lotul este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri cu o valoare totală de peste 8 milioane de lei.

CITIȚI și Misiune ÎNCHEIATĂ. Salvatorii din R. Moldova, care au plecat în Turcia să salveze vieți, au pornit spre casă

Decizia a fost aprobată astăzi ce către Cabinetul Recean, ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale după cutremurele din 6 și 7 februarie curent.

CITIȚI și Guvernul a alocat 1,4 milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile echipei de salvatori din R. Moldova care s-a deplasat în Turcia pentru a ajuta victimele și autoritățile după cutremurele devastatoare recente

Potrivit deciziei de Guvern, Ministerul Afacerilor Interne va asigura, prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în comun cu Ministerul Finanțelor îndeplinirea formalităților de trecere peste frontiera de stat a bunurilor, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la destinație.

Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui 348,7 mii de lei și vor fi acoperite de Ministerul Afacerilor Interne.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md