09:32:18 18.05.2024
Stiri

R. Moldova, reprezentată de Igor Grosu la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană: Discuții despre invazia Rusiei în Ucraina, războiul din Orientul Mijlociu și extinderea UE

Actualitate 22.04.2024 10:10 Vizualizări556 Autor: Ziarul National
R. Moldova, reprezentată de Igor Grosu la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană: Discuții despre invazia Rusiei în Ucraina, războiul din Orientul Mijlociu și extinderea UE


Politica externă și de apărare, invazia ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei și conflictul din Orientul Mijlociu, consolidarea Uniunii Europene din perspectivă economică și socială în contextul extinderii viitoare, al drepturilor sociale și al provocărilor legate de mediu și schimbările climatice sunt subiectele puse în discuție la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană.

Reuniunea are loc în perioada 21 - 24 aprilie curent, fiind găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania, iar R. Moldova este reprezentată la eveniment de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La sfârșitul dezbaterilor, va fi adoptată declarația finală a conferinței.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificat, la Palma, întrevederi cu omologii săi din mai multe țări europene.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană constituie un forum de discuții, schimb de opinii, informații și experiență privind rolul și responsabilitățile parlamentelor naționale în structura europeană, precum și instrumentele de cooperare interparlamentară în domeniul afacerilor europene. La reuniune participă președinții parlamentelor statelor membre ale UE, președintele Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md