17:41:15 29.11.2023
Stiri

R. Moldova nu va prelua exemplul Azerbaidjanului, care și-a recuperat cu forța regiunea separatistă: „Suntem dedicați promovării unei soluții pașnice pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană”

Actualitate 29.09.2023 10:15 Vizualizări1260 Autor: Ziarul National
R. Moldova nu va prelua exemplul Azerbaidjanului, care și-a recuperat cu forța regiunea separatistă: „Suntem dedicați promovării unei soluții pașnice pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană” Parlamentul R. Moldova


Autoritățile de la Chișinău pledează în continuare pentru o soluționare pașnică a problemei transnistrene.

„Suntem dedicați promovării unei soluții pașnice pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, în cadrul întrevederii avute joi cu Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, responsabil de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Paun Rohovei, și Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko.

Mihail Popșoi, președintele Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, a discutat cu oaspeții ucraineni despre situația de securitate din regiune, perspectivele de avansare în procesul de reglementare transnistreană, precum și colaborarea și sprijinul reciproc în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

CITIȚI și Reintegrarea Transnistriei poate fi REALIZATĂ în 24 de ore. Ex-ministru al Apărării: „Trebuie să luăm decizii foarte DURE și să nu așteptăm pomană de la OSCE. Azerbaidjanul a demonstrat că problemele pot fi rezolvate și altfel...”

Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional.

„R. Moldova rămâne angajată plenar în susținerea refugiaților din Ucraina și le oferă protecție temporară conform modelului Uniunii Europene. Acest model asigură oportunități de angajare, acces la servicii de sănătate și asistență socială, precum și integrarea copiilor ucraineni în sistemul educațional”, a menționat Popșoi, citat de un comunicat de presă al Parlamentului.

Aceeași sursă arată că Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, responsabil de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Paun Rohovei, a mulțumit Republicii Moldova pentru sprijinul constant acordat Ucrainei și ajutorul oferit refugiaților ucraineni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md