R. Moldova nu este singură în această perioadă dificilă, când Rusia duce un RĂZBOI brutal împotriva Ucrainei. Nicu Popescu: „România, UE, SUA, Marea Britanie și NATO, alături de R. Moldova în fața încercărilor de DESTABILIZARE puse la cale de Rusia”


„R. Moldova nu este singură în această perioadă dificilă pentru regiune, când Federația Rusă duce un război brutal împotriva Ucrainei. Împreună cu partenerii noștri puternici – România, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americi, Marea Britanie, țările membre NATO și alții – facem față cu fermitate încercărilor de destabilizare din partea Rusiei”, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei lecții publice susținute astăzi în fața studenților de la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) din cadrul Universității de Stat din Moldova.
În debutul discuției, vicepremierul Nicu Popescu a declarat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) are două obiective majore: aderarea la Uniunea Europeană și menținerea păcii și stabilității cu ajutorul partenerilor externi.
„A trecut un an de când am depus cererea de aderare la UE. În acest timp am înregistrat progrese semnificative în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și ne propunem să ne îndeplinim toate sarcinile, astfel încât să putem solicita deschiderea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an”, a precizat Nicu Popescu.
De asemenea, oficialul moldovean a discutat cu studenții de la FRIȘPA despre organizarea în R. Moldova a summit-ului Comunității Politice Europene.
„Este o dovadă suplimentară a sprijinului diplomatic de care ne bucurăm și a faptului că suntem un partener de încredere, contribuind la o Europă mai sigură”, a precizat vicepremierul Nicu Popescu.
„Împreună cu partenerii noștri puternici – România, UE, SUA, Marea Britanie, țările membre NATO și alții – facem față cu fermitate încercărilor de destabilizare din partea Rusiei și ne asigurăm că suntem într-o poziție puternică pentru a continua reformele, modernizarea țării și aderarea la UE. Lucrăm împreună, ca parte a unei familii europene mari și puternice, pentru a trăi într-o Europă pașnică, stabilă și prosperă", a mai spus vicepremierul Nicu Popescu.
La final, oficialul moldovean le-a mulțumit tinerilor diplomați pentru participarea activă și pentru întrebările interesante pe care le-au adresat. Totodată, vicepremierul Nicu Popescu i-a încurajat pe studenți să se alăture eforturilor autorităților de a aduce R. Moldova în UE.
„Acesta este un moment important pentru viitorul republici noastre și al Europei în ansamblu, și trebuie să ne unim toate eforturile în această misiune”, a conchis șeful diplomației R. Moldova.













































































