16:26:04 07.07.2020
 
Stiri

Putin, târând o valiză burdușită cu euro prin Chișinău

Politică 26.04.2020 10:35 Vizualizări3133 Autor: Ziarul National
Putin, târând o valiză burdușită cu euro prin Chișinău


Trustia, elegii politikoase

Ieri l-am visat pe Dodon dezumflat, ca un balon de heliu, pe treptele primăriei. „Nu vă jucați cu focul!” – striga el în direcția Curții Constituționale. „Nu știți de frică?!” – se umfla el.

Se făcea că în acel moment Curtea Constituțională declara neconstituțional împrumutul de la ruși, sub pretextul că era în euro falși, și Dodon nu avea cu ce o plăti pe Prima Doamnă Galea, care ștergea ferestrele la fundația „Din suflet”, și pe deputatul Țârdea Bogdat, care s-a legat cu un lanț de tribuna Parlamentului și cânta cu înverșunare imnul Kazahstanului, dar nimeni nu înțelegea ce cânta el în limba kazahă pe care nu o cunoaște. „Acum ce o să zică Vladimir Vladimirovici? Că noi nu-l respectăm?” - se văicăra Dodon.

În timpul acesta apăru Putin, târând o valiză mare, ca valiza Cleopatrei Stratan cântând pe peron „Ghiță, te-aștept deseară la portiță”.

„Uf, în sfârșit, am ajuns”, spuse Putin. – Unde-i Dadon?” – strigă președintele rus cu anvergură mare. „Dadon, te-aștept deseară la portiță/ nu am venit cu mâna goală…” – cântă Putin cu vocea Alei Pugaciova în tinerețe.

„Vai, Vladimir Vldimirovici, veneam eu la Dumneavoastră. S-a produs o mică neînțelegere… Curtea Constituțională zice să nu luăm euro că-s falși…” - se repezi Dodon să pupe mâna celui sosit.

„Lasă scheunatul, Dadon, spune ce facem cu banii, unde-i descarc, valiza îi grea, 200 de milioane de euro, nu-i glumă. Eu dacă am promis, vă dau!” ( Ca din pământ apăru ministrul Șoigu cu o rachetă subsuoară.) „Eu nu mă duc cu banii înapoi, chiar dacă plesnești!” – sublinie frățește Putin.

„Da eu nu am dreptul să iau, Vladimir Vladimirovici. La noi îi olecuțî altfel decât la voi, olecuțî îi republicî parlamentarî” – își ținu respirația Dodon, ca să nu plesnească.

„Mă tratați cu refuz?” – se încruntă Putin în stil derjavnic. - Ce se face aici la voi, Dadon? Eu nu reușesc să spun bine ceva că judecătorii de la Curtea noastră aprobă și asta devine oleacă enervant. Dar nici chiar așa ca la voi nu-i bine. Tu doar ești prezident pe aici, nu-i așa? Sau ce ești?” – se strofoli Putin generos.

„Curtea noastră nu mă ia în serios, își șterge picioarele de mine, Vladimir Vladimirovici, ca și cum eu n-aș fi pșâdinti” - se plânse Dodon inestetic. „Am să-i ignor și eu pe dânșii. Dați banii!” – apucă Dodon geamantanul cu credință.

„Nu, Dadon, - se opuse Putin. – Totul trebuie să fie legal, europenește, ca de la Lisabona la Bladibostok. Dacă în 5 secunde Curtea Constituțională nu se răzgândește, eu ordon să vi se dea împrumutul cu forța! Nu de bună voie merge capra la târg! Șoigu, scoate racheta!” – strigă Putin. (Șoigu scoase racheta din toc.)

„Eu i-am prevenit! Ei nu m-au ascultat! – se lamentă Dodon statalicește. – Poate de folosit o rachetă mai mică, o rachețică… Poate mai bine cu Noviciok? Să nu producem pagube materiale statalității?”.

„5, 4, 3, 2…” – începu să numere Putin aritmetic.

„Eu v-am prevenit!” – strigă Dodon spre Curtea Constituțională.

„1, 0…” - numără Putin invers-consecvent.

În momentul acesta, se zgudui pământul și… m-am trezit brusc. Blocul se clătina cu tot cu mobilă, era un cutremur de pământ autentic, veridic, autohton, de peste Prut, din județul Vrancea.

Acum stau și mă gândesc ce o fi însemnând dacă visezi doi omologi prezidenți? Nu s-ar putea prezice în felul acesta cutremurele de pământ? Nu cumva am făcut o descoperire?

Al vostru valpurginaht, lisergicst, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md