06:29:48 08.08.2020
 
Stiri

PUN cere DEMISIA premierului Chicu, după ce acesta a atacat România: "Fără susținerea României și a UE, R. Moldova va suferi un colaps medical, economic și social"

Partide/Comunicate 22.05.2020 23:27 Vizualizări3685 Autor: Ziarul National
PUN cere DEMISIA premierului Chicu, după ce acesta a atacat România:


Partidul Unității Naționale (PUN) cere demisia premierului Ion Chicu, după ce oficialul de la Chişinău a făcut o "declarație cinică, jignitoare și absolut iresponsabilă la adresa României".

"Constatăm, cu regret, că prin această declarație premierul Chicu se înscrie într-o linie de continuitate a diverșilor demnitari ai R. Moldova, care în diferite perioade și-au făcut din românofobie o cauză a actului de guvernare.

Acuzațiile neargumentate și lipsite de respect la adresa statului român, cu o încărcătură profund antiromânească, de sorginte neo-sovietică, denotă esența guvernării socialiste, care slujește nu intereselor R. Moldova, ci unui singur stăpân care-i reprezintă – Federația Rusă", se spune în declaraţia PUN.
Potrivit formaţiunii lui Octavian Ţîcu, declarația premierului Chicu este cu atât mai regretabilă, cu cât vine într-un moment de grea cumpănă pentru R. Moldova.

PUN aminteşte că şi România e afectată de pandemie, dar cu toate acestea a dispus ajutarea necondiționată a cetățenilor moldoveni prin detașarea unei misiuni de 42 de medici în spitalele noastre; prin acordarea unui ajutor medical și umanitar în valoare de 3.5 milioane de euro; prin misiunea umanitară a armatei române și multe alte acțiuni de susținere și solidaritate.
"Afirmațiile lui Ion Chicu ascund și o gravă incompetență profesională, din moment ce este bine cunoscut faptul că populația regiunii Moldova din România este de 4.3 milioane de locuitori, domiciliați în cele opt județe ale regiunii, adică peste un milion și jumătate mai mult decât populația actuală a R. Moldova, iar numărul infectărilor printre personalul medical din spitalele noastre este printre cele mai mari din lume și, cu siguranță, pe primul loc în Europa.
Pornind de la această realitate, care arată clar că, fără susținerea României și a Uniunii Europene, R. Moldova va suferi un colaps medical, economic și social, considerăm că aflarea în continuare a lui Ion Chicu în fruntea Guvernului este inacceptabilă.

PUN cere de urgență demisia sa din funcția de prim-ministru și consideră orice susținere politică și publică în menținerea acestuia la guvernare drept un act de ostilitate și lipsă de respect față de România", se mai arată în declaraţia formaţiunii unioniste.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Zosim 25.05.2020 00:12

Avem doar padle la guvernare

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md