00:32:34 19.01.2020
 
Stiri

PROIECT-PILOT // Angajatorii din R. Moldova care vor lua la muncă persoane social-vulnerabile sau cu dizabilități, SUBVENȚIONAȚI

Social 08.07.2019 15:00 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
PROIECT-PILOT // Angajatorii din R. Moldova care vor lua la muncă persoane social-vulnerabile sau cu dizabilități, SUBVENȚIONAȚI ILO


Două programe de facilitare a ocupării șomerilor care necesită suport suplimentar pentru integrarea în câmpul muncii au fost lansate astăzi de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Agenția Națională pentruOcuparea Forței de Muncă (ANOFM), cu asistența proiectului „Promovarea ocupării tinerilor” al Organizației Internaționale a Muncii (ILO).

Cele două programe vor fi implementate pe parcursul a șase luni cu titlu de proiect-pilot și prevăd subvenționarea locurilor de muncă pentru persoanele social-vulnerabile și pentru cele cu dizabilități. Banii, 150 de mii de dolari, vor veni de la Organizația Internațională a Muncii.

Beneficiarii programelor vor fi în jur de 135 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, din categoriile supuse riscului de excluziune socială, inclusiv persoane cu dizabilități din rândul șomerilor înregistrați la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Potrivit Raisei Dogaru, directoarea ANOFM, instituția va lua în considerare cererea și oferta forței de muncă, domeniile cu un deficit acut al forței de muncă și va selecta agenții economici și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care vor fi incluse în program.

Agenții economici care vor angaja șomeri din grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele eliberate din locurile de detenție, victimele traficului de ființe umane, persoanele care luptă cu consumul de substanțe, victimele violenței în familie etc., vor beneficia de subvenții lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, în decurs de șase luni, pentru fiecare șomer angajat.

Totodată, agenții care vor crea sau adapta locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități vor beneficia de compensarea a 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, iar mărimea subvenției nu va depăși cuantumul a 10 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md