06:26:26 23.02.2019
 
Stiri

PROGNOZE // „Salariul mediu pe economie a depășit 300 de euro pe lună și va continua să crească”

Economie 26.10.2018 20:07 Vizualizări718 Autor: Ziarul National
PROGNOZE // „Salariul mediu pe economie a depășit 300 de euro pe lună și va continua să crească”

Expertul economic Roman Chirca este convins că salariu mediu pe economie în R. Moldova, care an ul acesta a atins 300 de euro, va continua să crească.

Potrivit sursei citate, această creștere se datorează „micii reforme fiscale”, intrată în vigoare la 1 octombrie curent.

„Efectele se produc acum, iar deja în luna noiembrie angajații din sectorul privat vor constata că primesc mai mulți bani. Cu siguranță putem spune că salariul mediu din economie va depăși suma de 300 de euro”, prognozează Roman Chirca.

Reforma fiscală intrată în vigoare la 1 octombrie presupune stabilirea cotei unice la impozitul pe venitul persoanelor fizice la nivel de 12 %, majorarea scutirii personale până la nivelul minimului de existență de 24000 lei și reducerea cu 5% a contribuțiilor de asigurări sociale pentru angajator.

Odată cu aplicarea cotei noi a impozitului pe venit şi majorării scutirii personale în cazul unui salariu de cca. 6000 lei, angajatul va plăti impozite cu cca. 8.0% mai puțin, iar micșorarea sumei impozitelor plătite va crește odată cu majorarea salariului. Ca rezultat al acestor modificări fiscale, spun experții, persoanele fizice vor câștiga atât la volumul impozitelor plătite, cât şi la mărimea salariului, acest lucru stimulând solicitarea unui salariu oficial de la angajator, iar acesta la rândul lui va sesiza ieftinirea fiscală a unui angajat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.02.2019 09:17 Nicolae Negru Eu cu cine votez? Opinia unui alegăto...

18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md